DX Application Performance Management

Expand all | Collapse all

nicmon.pl not Working.

Jump to Best Answer
  • 1.  nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 12:39 PM
    Has anyone been able to get the nicmon.pl to work on a linux box?
    If so What steps did you have to take to get it up and running?
    Thanks,
    Joey


  • 2.  RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:12 PM
    Hey Joey! LTNS

    What problem are you having with my script?

    -Hiko


  • 3.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:19 PM
    Hey Hiko!
    Yes it has been a long time. How are things?
    I am trying to use the nicmon.pl on a linux box and it does not want to run. We are using the 9.1.1 EPAgent files.
    So far I have been able to run linDiskStats, procstat, netstat, inodes and vmstat without a issue.
    I see no errors in the epa.log either. So I can’t tell why it is not running.
    Joey

    From: CA Wily Global User Community [mailto:CommunityAdmin@communities-mail.ca.com]
    Sent: Friday, July 13, 2012 1:12 PM
    To: mb.2307983.98531403@myca-email.ca.com
    Subject: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Hey Joey! LTNS

    What problem are you having with my script?

    -Hiko
    Posted by:hdavis
    --
    CA Communities Message Boards
    98533943
    mb.2307983.98531403@myca-email.ca.com<mailto:mb.2307983.98531403@myca-email.ca.com>
    https://communities.ca.com


  • 4.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:29 PM
    What version of LInux are you running? RHEL?


  • 5.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:39 PM
    2.6.18-308.4.1.el5


    From: CA Wily Global User Community [mailto:CommunityAdmin@communities-mail.ca.com]
    Sent: Friday, July 13, 2012 1:29 PM
    To: mb.2307983.98531279@myca-email.ca.com
    Subject: RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    What version of LInux are you running? RHEL?
    Posted by:hdavis
    --
    CA Communities Message Boards
    98533819
    mb.2307983.98531279@myca-email.ca.com<mailto:mb.2307983.98531279@myca-email.ca.com>
    https://communities.ca.com


  • 6.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 05:23 PM
    What's the operating system?


  • 7.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 05:41 PM
    Linux

    From: CA Wily Global User Community [mailto:CommunityAdmin@communities-mail.ca.com]
    Sent: Friday, July 13, 2012 2:23 PM
    To: mb.2307983.98532172@myca-email.ca.com
    Subject: RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    What's the operating system?
    Posted by:hdavis
    --
    CA Communities Message Boards
    98534712
    mb.2307983.98532172@myca-email.ca.com<mailto:mb.2307983.98532172@myca-email.ca.com>
    https://communities.ca.com


  • 8.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:34 PM
    Does the agent report errors in running the plugin, or are you just not getting metrics?


  • 9.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 04:39 PM
    I never see the node populate in the investigator.


    From: CA Wily Global User Community [mailto:CommunityAdmin@communities-mail.ca.com]
    Sent: Friday, July 13, 2012 1:34 PM
    To: mb.2307983.98531728@myca-email.ca.com
    Subject: RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Does the agent report errors in running the plugin, or are you just not getting metrics?
    Posted by:hdavis
    --
    CA Communities Message Boards
    98534268
    mb.2307983.98531728@myca-email.ca.com<mailto:mb.2307983.98531728@myca-email.ca.com>
    https://communities.ca.com


  • 10.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 05:30 PM
    please post the output from this command:
    netstat -i


  • 11.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.
    Best Answer

    Posted 07-13-2012 05:41 PM
      |   view attached

    hdavis wrote:

    please post the output from this command:
    netstat -i
    I had to change the script to fit REHL netstat -i output on our servers.
    Attached is nicmon.pl I'm using.

    Thanks

    Attachment(s)

    zip
    nicmon.zip   1K 1 version


  • 12.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-13-2012 05:46 PM
    Thanks for the update! I wrote mine originally for AIX. I should probably update the package name to reflect that.


  • 13.  RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    Posted 07-16-2012 10:16 AM
    Guys thanks for the updates. I tried the updated Nic plugin and it works great.
    Joey

    From: CA Wily Global User Community [mailto:CommunityAdmin@communities-mail.ca.com]
    Sent: Friday, July 13, 2012 2:41 PM
    To: mb.2307983.98532278@myca-email.ca.com
    Subject: RE: [CA Wily General Discussion] RE: nicmon.pl not Working.

    hdavis:
    please post the output from this command:
    1netstat -i
    I had to change the script to fit REHL netstat -i output on our servers.
    Attached is nicmon.pl I'm using.

    Thanks
    Posted by:jkutes1.1
    --
    CA Communities Message Boards
    98534818
    mb.2307983.98532278@myca-email.ca.com<mailto:mb.2307983.98532278@myca-email.ca.com>
    https://communities.ca.com