Automic Workload Automation

Expand all | Collapse all

Problem with RA WebService REST

  • 1.  Problem with RA WebService REST

    Posted 05-08-2019 06:05 AM

    Hello Community,

     

    I have a problem with a REST WebSevice. I use RA WebService 4.4.2.

    I want to receive data from server.com:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/?id=7 via HTTPS. It is xml data and looks like this:

     

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><Response><files/><file><id>ABC123EF-B120-430B-83C5-123412341234</id><url>/getbitafile/?id=ABC123EF-B120-430B-83C5-123412341234</url></file></Response>

     

    When I send an OPTIONS or HEAD request, it works fine:

     

    2019-05-08 09:03:33 Connect timeout set to 30 seconds
    2019-05-08 09:03:33 Read timeout set to:30
    2019-05-08 09:03:33 Using connection:MDM.EG.WEBSERVICEREST.RESTCONNECTION_4.4.0
    2019-05-08 09:03:33 Authentication type:None
    2019-05-08 09:03:33 Using URI Override:https://server.com:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/?id=7
    2019-05-08 09:03:33 Request:HEAD https://server.com:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/%3Fid=7
    2019-05-08 09:03:33 Request headers:{authorization=[Basic abcdefghijklmnopqrstuvwxyz], Content-Type=[application/xml]}
    2019-05-08 09:03:33 Sending request...
    2019-05-08 09:03:33 Response:
    2019-05-08 09:03:33 Status:200 OK
    2019-05-08 09:03:33 Response headers:[Date:[Wed, 08 May 2019 07:03:33 GMT], Content-Length:[189], X-ORACLE-DMS-ECID:[3483dae6-f30a-4afa-a04e-fcfd00664a8c-00000056], X-ORACLE-DMS-RID:[0]]
    2019-05-08 09:03:33 No response content
    2019-05-08 09:03:33 RESTful job complete

     

    As can be seen above, the result is 200 OK. As expected. But when I send a GET request, it does not work:

     

    2019-05-08 09:04:23 Connect timeout set to 30 seconds
    2019-05-08 09:04:23 Read timeout set to:30
    2019-05-08 09:04:23 Using connection:MDM.EG.WEBSERVICEREST.RESTCONNECTION_4.4.0
    2019-05-08 09:04:23 Authentication type:None
    2019-05-08 09:04:23 Using URI Override:https://server.com:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/?id=7
    2019-05-08 09:04:23 Request:GET https://server.com:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/%3Fid=7
    2019-05-08 09:04:23 Request headers:{authorization=[Basic abcdefghijklmnopqrstuvwxyz], Content-Type=[application/xml]}
    2019-05-08 09:04:23 Sending request...
    2019-05-08 09:04:23 Response:
    2019-05-08 09:04:23 Status:200 OK
    2019-05-08 09:04:23 Response headers:[Date:[Wed, 08 May 2019 07:04:23 GMT], Transfer-Encoding:[chunked]]
    2019-05-08 09:04:23
    2019-05-08 09:04:23
    2019-05-08 09:04:23 An error occured - processing the request response
    2019-05-08 09:04:23 Cannot invoke method getAt() on null object

     

    In this case, the result is also 200 OK, but I receive no XML response. So, I think the certificates are ok. Might it be the Transfer-Encoding chunked? Can anybody help me out?

     

    Thanks and regards,
    Claus



  • 2.  Re: Problem with RA WebService REST

    Posted 05-14-2019 03:58 AM

    I was not able to make it work by a normal RA WebService REST job. I had to use cURL. With 

     

    curl -kv -H "Authorization: Basic jdsahfgalkshgljhaglagfhfdg" https://host:7002/spring-rdm/getfileuploadassets/?id=8

     

    it works. For me it seems, in most cases RA WebService REST jobs only work when using cURL.