Service Virtualization

Expand all | Collapse all

Getting error  as  java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContex when vsm added with ssl

Jump to Best Answer
  • 1.  Getting error  as  java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContex when vsm added with ssl

    Posted 02-14-2018 05:04 AM

    Hi Team,

    I had virtualized a service with request and response pairs and added valid ssl in my VSM. When i try to run the VSM in ITR below error shoun in ITR.

     

    Exception executing Step: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContex

    ============================================================================
    | Exception:
    ============================================================================
    | Message: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContext
    ----------------------------------------------------------------------------
    | Trapped Exception: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContext
    | Trapped Message: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContext
    ----------------------------------------------------------------------------
    STACK TRACE
    java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContext
    at com.itko.lisa.vse.stateful.protocol.http.HttpListenStep.getSSLContext(HttpListenStep.java:610)
    at com.itko.lisa.vse.stateful.protocol.http.HttpListenStep.execute(HttpListenStep.java:461)
    at com.itko.lisa.test.TestNode.executeNode(TestNode.java:981)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1295)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1210)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.executeNextNode(TestCase.java:1195)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.prepAndExecNode(WalkThruPanel.java:1057)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.access$900(WalkThruPanel.java:70)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel$10.doCallback(WalkThruPanel.java:964)
    at com.itko.util.swing.panels.ProcessingDialog$2.run(ProcessingDialog.java:194)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    ============================================================================


    at com.itko.lisa.vse.stateful.protocol.http.HttpListenStep.execute(HttpListenStep.java:562)
    at com.itko.lisa.test.TestNode.executeNode(TestNode.java:981)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1295)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.execute(TestCase.java:1210)
    at com.itko.lisa.test.TestCase.executeNextNode(TestCase.java:1195)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.prepAndExecNode(WalkThruPanel.java:1057)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel.access$900(WalkThruPanel.java:70)
    at com.itko.lisa.editor.WalkThruPanel$10.doCallback(WalkThruPanel.java:964)
    at com.itko.util.swing.panels.ProcessingDialog$2.run(ProcessingDialog.java:194)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)



  • 2.  Re: Getting error  as  java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.itko.lisa.utils.ssl.VSESSLContex when vsm added with ssl
    Best Answer

    Posted 02-14-2018 10:40 AM

    Hello Muralidaran,

     

    Have you had the chance to uncheck the option 'Use SSL' in the Listener step and run the VSM in the ITR? Do you face the same exception?

    If the exception does not happen, try to provide the default keystore - $LISA_HOME\webreckeys.ks, and password: passphrase. Do you face the issue?

    If the problem is still the same with the webreckeys, take a look at your local.properties and look for SSL properties. Verify if you have any SSL/keystore properties enabled. If you have, make sure the values provided are correct - correct path to a file, correct password.

     

    Hope it helps.

    Heloisa