DX Infrastructure Manager

Anyone know what causes the message "hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error" to occur in the hub log?

  • 1.  Anyone know what causes the message "hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error" to occur in the hub log?

    Posted 09-11-2015 03:11 PM

    Periodically I'll have a system where everything is working fine and then one day the hub will stop being able to execute the _probeCheckin call. It tries a number of times and then terminates.

     

    Sep  8 15:59:22:206 [16836] hub: Automatic restart will occur at 15:59 Wed 09 Sep 2015

    Sep  8 15:59:22:206 [16836] hub: --------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sep  8 15:59:22:206 [16836] hub: ----- Hub 7.72 [Build 7.72.3529, Jun  3 2015] initializing -----

    Sep  8 15:59:22:206 [16836] hub: Tunnel has started in thread [ 0612 ]

    Sep  8 15:59:22:252 [16836] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub: ----- HUB started -----

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub:  Name = ABC001007 IP = 192.168.10.17 port = 48002

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub:  Domain = MergeHC-dom addr = /MergeHC-dom/ABC001007/******.ABC001007/hub

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub:  log_level= 0 , log_file=hub.log

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub:  license on * robots=13000 expire=Sat Oct 31 00:00:00 2015

     

     

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub: -----

    Sep  8 15:59:22:534 [16768] hub: hubi main thread started

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:22:534 [16836] hub: nimRegisterProbe failed

    Sep  8 15:59:40:268 [17232] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:40:268 [17232] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:40:268 [17232] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:40:268 [17232] hub: nimSessionNew - _probeCheckin failed - communication error

    Sep  8 15:59:40:268 [17232] hub: hub ip changed 127.0.0.1 => 192.168.10.17

    Sep  8 15:59:40:284 [17232] hub: Automatic restart will occur at 15:59 Wed 09 Sep 2015

    Sep  8 15:59:40:284 [17232] hub: --------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Sep  8 15:59:40:284 [17232] hub: ----- Hub 7.72 [Build 7.72.3529, Jun  3 2015] initializing -----

    Almost always it is necessary to restart the OS to make it start working again. CA support doesn't know why this is happening and is in the "need more logs when it happens again" mode with the issue.

     

    I'm hoping that someone here might have a better bead on what is going in.

     

    -Garin