Clarity Service Management

Expand all | Collapse all

USS Portal Communities - CORS error when submitting new question

Jump to Best Answer
  • 1.  USS Portal Communities - CORS error when submitting new question

    Posted 24 days ago
    Dear friends,
    we have embedded the USS Portal and Catalog widgets in a Kentico portal which our customer uses (some notes for Catalog mentioned here). The portal is displayed on a separate div.  

    <div style="margin: 0 auto; width:100%; height:900px;">
    <object data="https://<USS PORTAL>:9443/web/frontoffice/communities?_area_=communities&auth-token=UserSession;Version-1.0;d90e56dd6c2207e494eca9bf87e0d4c-5d0a0edf-9718eb0-ccc" style="width:100%; height:100%; margin:1%;" type="text/html">
    </object>

    </div>

    Everything works fine until we tried to post a new question to the Communities. We get a CORS error


    I don't much understand Liferay and Tomcat, but I guess this can be resolved somehow... I've read some discussions and tried to change Tomcat settings, but it didn't help.

    Does anyone have some experiences with this?

    Thank you very much for your help,
    Jakub


  • 2.  RE: USS Portal Communities - CORS error when submitting new question

    Posted 23 days ago
    What version and patch level of USS/SDM/Catalog do you have installed?

    ------------------------------
    Paul Coccimiglio
    Principal Support Engineer
    Broadcom Inc.
    ------------------------------



  • 3.  RE: USS Portal Communities - CORS error when submitting new question

    Posted 22 days ago
    When you say  "submitting new question" , do you mean you attempt to submit a new catalog request to "new question" offering ( in your backend catalog system )   via USS UI ?  In other words , is it the communication between USS and catalog ?    if it is ,  then you will need to check the configuration file web.xml   under USMHOME/view/webapps/usm/WEB-INF/    your catalog server  ,  check how  cors.allowed.origins  is specified there and if it is allowed to process the https  request from that USS . 


    You may check the documentation :


    https://docops.ca.com/ca-service-management/14-1/en/implementing/implement-ca-service-management-14-1-04/post-install-tasks-for-ca-service-management-14-1-04/post-install-steps-for-ca-service-catalog

    check the  "Enable CORS filter" section the documentation page above . 


    Thanks, Jing 

      


  • 4.  RE: USS Portal Communities - CORS error when submitting new question

    Posted 19 days ago
    Hi Jing,
    I mean question in the USS Communities portal section.


    It seems that the problem is the popup window which is used for creating new question. Some javascripts try to access the parent window which is in my case the Kentico portal on another URL and port. And this triggers the CORS error. I've tried to set the CORS filter in the USS portal Tomcat, but no success so far.

    Jakub


  • 5.  RE: USS Portal Communities - CORS error when submitting new question
    Best Answer

    Posted 17 days ago
    Jakub ,

    Ok.   Yes,  "Ask a Question"    has nothing to do with catalog integration  ( i.e.  it doesn't involve any communication with service catalog )  then  .  It is just  pure USS ( liferay ) 's embedded communities feature . 

    On my  17.1 USS env , i don't run into  the the problem you mentioned here with using  "Ask a Question"  .  

    You may google that error to see if you can find any information about it in liferay communities .  

    I found the following :

    https://liferay.dev/forums/-/message_boards/message/84969457

    not sure if it will help . 

    Thanks, Jing