DX Application Performance Management

Expand all | Collapse all

CA APM .NET Installation

  • 1.  CA APM .NET Installation

    Posted 10-12-2015 01:03 PM

    Hi All,

     

    Need your support, While Installing CA APM 10.0 .Net Agent at production through interface Installation with SOA enabled few of the applications are not responding showing error please suggest the cause behind that and action corresponding to it.

     

    Steps Performed

    • Installed CA APM 10.0 without SOA enabled all application are working fine whereas after enabling SOA with below steps again my applications are not responding.

    Update the .NET Agent Manually to Use CA APM for SOA (Installing and Configuring CA APM for SOA)

    You can manually update the .NET agent to use CA APM for SOA after installing. You move files from the <Agent_Home>/examples directory to the <Agent_Home>/ext directory and edit the default ProbeBuilder list to include CA APM for SOA files. After you update the agent profile, you configure agent properties after installation.

    Follow these steps:

    1. Navigate to the <Agent_Home>\examples\SOAPerformanceManagement folder.
    2. Copy the files from the <Agent_Home>\examples\SOAPerformanceManagement\ext folder to the <Agent_Home>\ext folder.
    3. Copy the wily.WCFServicesAgent.ext.dll file from the <Agent_Home>\examples\SOAPerformanceManagement\wcf\ext folder to the <Agent_Home>\ext folder.
    4. Stop the IIS application server.
    5. Open the <Agent_Home>\IntroscopeAgent.profile file in a text editor and add the spm.pbl value to the introscope.autoprobe.directivesFile property in the IntroscopeAgent.profile file.
      For example:
      introscope.autoprobe.directivesFile=default-full.pbl,hotdeploy,spm.pbl
    6. Modify any additional agent properties in the IntroscopeAgent.profile file if you want to change the default settings.
    7. Save the file and exit the text editor.
    8. After you complete the configuration, restart the IIS server. The .NET agent is updated to use CA APM for SOA.

     

    Observations:

    1. metrics are reporting fine with full fledged backend data

    2. Port 5001 is opened which is my connection port

    3. With "netstat" command was able to see the port 8080, 8081 and 5001 is not in used by the applications

     

    Please suggest waiting for the response..

    Regards

    Winkle Khurana



  • 2.  Re: CA APM .NET Installation

    Posted 10-13-2015 01:39 AM

    Hi Winkle,

     

    Can you describe your architecture(collectors, DB and MOM)? How many agents connected? Do you have any metric capacity issues already?

     

    Please look at harvest duration of EM's. Usually when having SOA enabled, it causes the collectors to run with heavy harvest duration due to SOA deviation metrics being calculated.

    Could you please check that?

     

    Thanks,

    Karthik



  • 3.  Re: CA APM .NET Installation

    Posted 10-13-2015 03:05 AM

    Hi Karthik,

     

    Its a standalone architecture with an EM Server and 2 Dot Net agent Installed. No there is no metric capacity issue, metrics are coming fine I was able to see all the frontend and backend metrics however some Applications/Web API stopped working.

     

    How Harvest duration is responsible for stopping of the application/Web API?

     

    Regards,

    Winkle



  • 4.  Re: CA APM .NET Installation

    Posted 10-13-2015 04:57 AM

    OK. This is something else to look at. Harvest duration of EM will not stop the application/Web API.

     

    Thanks,

    Karthik



  • 5.  Re: CA APM .NET Installation

    Posted 10-20-2015 11:46 PM

    Hi Winkle,

     

    please open a support ticket.

     

    Ciao,

    Guenter