DX Infrastructure Management

Expand all | Collapse all

Deleted devices reappearing in net_connect probe

Jump to Best Answer
  • 1.  Deleted devices reappearing in net_connect probe

    Posted 12-03-2017 10:28 AM

    We are experiencing issues with net_connect probe. Deleted devices in ( eg: server, network devices) net_connect probe is populating again and because of this we are getting alerts. We are using UIM 8.47 and net_connect ver 3.3 . Would someone help me what could be the reason for this issue ?



  • 2.  Re: Deleted devices reappearing in net_connect probe
    Best Answer

    Posted 12-03-2017 07:56 PM

    Make sure the below.

     

    - Deleted monitoring profiles for Decomissioned devices from your probes.

    - Clear NIS cache files from robot where your monitoring probes running

     

    Stop Robot

    Delete ALL files in <UIM>/niscache

    Start Robot

     

    - Delete devices from UIM DB.

    UIM version up to 8.5

    Remove Master Devices - CA Unified Infrastructure Management - 8.4 - CA Technologies Documentation 

    UIM version at 8.5.1

    Delete Devices in USM - CA Unified Infrastructure Management - 8.5.1 - CA Technologies Documentation 



  • 3.  Re: Deleted devices reappearing in net_connect probe

    Posted 12-04-2017 05:12 AM

    Thanks Yu

     

    The interesting thing here is that these devices are deleted 2 months back, wondering why it is coming back now. Also i have checked the devices in DB for deleting master key, but these devices doesn't exist there.



  • 4.  Re: Deleted devices reappearing in net_connect probe

    Posted 12-04-2017 05:37 AM

    Thank you for response.

    Is there any possibility that you got alert from devices through gateway probe such as ?

     

    - snmptd

    - sysloggtw



  • 5.  Re: Deleted devices reappearing in net_connect probe

    Posted 12-04-2017 05:38 AM

    No. We are not using snmptd and sysloggtw probes. These devices are network switches and not servers . It is used only in netconnect probe.