DX Infrastructure Manager

Expand all | Collapse all

WASP and memory settings?

  • 1.  WASP and memory settings?

    Posted 09-24-2015 05:14 PM

    Our UMP can be very slow and difficult to work with sometimes.

    I've changed the parameter of the WASP java startup, from 2048MB to 4096MB. But in my UMP server the Java-task is stabilized around 2000MB.

    My initial start-up is set to 1024MB.

    What am I doing wrong?

    The CPU utilization looks very good

     

    Is there any more settings you can do to increase the performance of the UMP?

    I'm running USM/UMP version 8.2, 64-bit Java, 10GB memory and enough CPU apparently.



  • 2.  Re: WASP and memory settings?

    Posted 10-19-2015 02:39 PM

    I am having similar performance issues and I figure it cant only be the two of us that are experiencing this.

     

    If I restart my UMP, it sometimes takes 45+ minutes for the wasp to come back online and I get these in the log:

    Oct 19 11:34:53:703 INFO  [pool-1-thread-1, com.nimsoft.nimbus.probe.service.wasp.udm.StatusCheckThread] UDM not initialized yet. Trying to initialize.

    Oct 19 11:34:53:703 DEBUG [pool-1-thread-1, com.nimsoft.nimbus.probe.service.wasp.udm.UDM] Sending InitializeDataUpdate to dashboard_engine

    Oct 19 11:34:53:933 WARN  [pool-1-thread-1, com.nimsoft.nimbus.probe.service.wasp.udm.UDM] Unable to initialize data update from dashboard_engine.

    Oct 19 11:34:53:933 WARN  [pool-1-thread-1, com.nimsoft.nimbus.probe.service.wasp.udm.UDM] (7) temporarily out of resources, Received status (7) on response (for sendRcv) for cmd = 'InitializeDataUpdate'

     

    Have you been able to resolve your performance issues? BTW, I am running 8.3.



  • 3.  Re: WASP and memory settings?

    Posted 01-11-2016 03:29 AM

    Well it's a bit better now after upgrading the memory to 38GB, and the maximum memory in Wasp is now set to 30GB.

    But still... the UMP is quite slow.

    is there any new features for the UMP in 8.3 ?



  • 4.  Re: WASP and memory settings?

    Posted 12-29-2015 03:47 PM

    Hi Rith,

     

    We have similar issues. Our primary UMP has 20GB and 16 CPU`s, however we stil have long response times.



  • 5.  Re: WASP and memory settings?

    Posted 01-11-2016 11:52 AM

    With either UIM 8.2 or 8.3 if there are performance problems in UMP try re-configuring  dynamic groups into static groups.