Layer7 API Management

Expand all | Collapse all

Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

  • 1.  Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Posted 03-12-2019 07:40 AM

    Hello,

     

    we installed the Portal 4 times on exactly the same environments (VMs), same files (Portal 4.2.9.3), same settings but 2 of them show no data in the Analytics.

    We have no error and we see nothing unsual in the logs. I have seen cases where the Analytics do not work but it gives error when you load the Analytics page. In our case we have no errors. And looking into the logs, it actually seems that analytics data do reach the portal from the gateway. We see the below behaviour:

     

    The Portal is up and running with an enrolled Gateway for about a month now.

     

    Has anyone had similar issue?

     

    We can see, by running docker service logs -f  portal_analytics-server, the below for example:

     

    Upserting 25 Jarvis Records to api_metrics for tenants [53b42703-170f-4b1e-9796-43b345cb9d0f]

    Successfully upserted 25 Jarvis Records to api_metrics

    Processed write thread: WriteThread-HMP7 with 25 records

     

    Thanks

    Malvina

     

    David-Vinell



  • 2.  Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Broadcom Employee
    Posted 03-12-2019 12:35 PM

    Most of the time I have seen this is because customers are using Gateway published API's and there are some policies and updates that have to be made to enable analytics. These changes are documented in the docops production documentation.   For Portal published this should not be necessary and the only thing that I can think of that would prevent this is communication problems between the gateway and portal that prevents the gateway runtime metrics from getting pushed to the portal.


    Regards, Alex. 



  • 3.  Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Posted 03-12-2019 12:44 PM

    Hi Alex,

     

    thank you for your reply.

     

    We have made the nessesary changes to the Gateway published APIs (as per the recommended doc). As menioned above we have 2 environments that work and 2 that do not. They have exactlty the same settings, policies etc. From the logs (example above) we can see that we have records going into Jarvis from the Gateway. So we suspect there is something else that doesn't happen between the docker containers.

     

    Regards

    Malvina



  • 4.  Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Broadcom Employee
    Posted 03-12-2019 12:49 PM

    Can you please check that there are no Jarvis containers restarting in those environments not working.  Is there a substantial difference in the amount of data being pushed to the portal in different environments?  Also, if you could include a Case # from Support I will help them where I can and we can provide solution here when fixed.  Thanks!



  • 5.  Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Posted 03-12-2019 01:00 PM

    Hi Alex,

     

    I can confirm that we have no contaires restarting and the data is more or less the same.

    There is a Case open #01320114.

     

    Thanks

    Malvina



  • 6.  Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Broadcom Employee
    Posted 03-12-2019 01:17 PM

    All things being equal I suspect something is different with the updates to policies and/or perhaps process involved to do the update in these non-working environments.  Thanks for the Case #.  Cheers!



  • 7.  RE: Re: Analytics in CA API Developer Portal 4.2 do not have any data

    Posted 11-06-2019 03:15 AM
    Hi,

    Did you manage to solve this? We face same issue for portl published apis.

    Thanks,
    Geethu