Backup & Recovery

 View Only
  • 1.  VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 10, 2013 03:37 AM

    Hi everyone,

    I come across a problem while setting up VPD, I am trying to deploy VDP for our foreign office, their ESXi hosts are managed under our vCenter,  The installation looks fine, DNS settings...NTP setting are set as following the document.  However, the last step "TEST CONNECTION" brings me connection error "The Connection test did not complete successfully.  Modify your network settings or VDP password and then click "Test connection" to run the connection test again"

    I SSH to the VDP and I am able to ping the vCenter and vice versa.  Both offices are using different IP scheme/ subnet, they are connected via point-to-point VPN network.  Hence, we have successfully deployed VDP in our office few months ago.  Can anyone think of any issue here?

    Ed.



  • 2.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 10, 2013 08:25 AM

    Hi,

    Just verifying - did you enter AD-Domain\<username> when entering your credentials in? just noticed a similar thread which covers this. (apologies been a while since i did my VDP setup can't recall if i had to do same but pretty sure i did:))

    Related thread:

    https://communities.vmware.com/message/2114127#2114127



  • 3.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 10, 2013 08:47 AM

    Hi,

    yes, i input domain/username, actually pretty much the same as what I did on the first VDP setup.



  • 4.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 10, 2013 02:40 PM

    Have you given the service account the proper perms in vcenter? I just gave mine administrator at the top level object. More than it needs but who has time to create their own roles. :-)



  • 5.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 11, 2013 01:30 AM

    Yes, administrator rights has been grant from the top level already.



  • 6.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 11, 2013 05:03 PM

    I'm not sure if this is the issue but SSO config has a lot to do with how authentication behaves. Can you check to see that your domain is the default identity source in SSO? You need to login as administrator@vsphere.local to manage SSO.. but you probably knew that.



  • 7.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 11, 2013 06:55 PM

    I have the same issue with VDP. Fails test registration and won't continue the setup.

    I also have this issue with SSO. VMware KB: Cannot log in or add users from a Single Label Domain in VMware vCenter Server 5.5

    So no domain credentials are setup at the moment. But VDP still won't work no matter which account you try to use.

    I have a job logged with VMware, but it has been a couple of days since I have heard anything from them.



  • 8.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 11, 2013 06:58 PM

    In my experience you have to reach out and poke them several times as they can get distracted with new cases. Good luck



  • 9.  RE: VPD vCenter Registration Test Connection fail

    Posted Oct 13, 2013 09:39 AM

    One stupid thing I did was to change the password, and all of sudden the registration was successfully made.  I am not sure if I have one VDP setup on the other site, and using the same password will cause this problem.  Anyway, Test connection and registration are ok now. 

    Another issue comes up, once i hit finish, it will prompt to ask me to restart the VDP, and of course i hit ok.  After restarting, i login to the VDP web page again, the "ready to complete" page is there again!!! No mater I try to restart from the web console or directly restart from the vsphere web client, it will be the same outcome.  I have redeployed the VDP again over the weekend, go thru the setup one more time....but same thing is happening.  Dose anyone try to deploy more than 1 VDP under their environment?