vCenter

 View Only
  • 1.  vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working

    Posted Sep 17, 2015 08:31 AM

    Hi All

    I upgraded my Lab environment to 6 u1 yesterday and have been trying to get the web client working with VUM.  When I click a Host and go to the Update Manager tab I get the error below:-

    and I get these errors in the C:\ProgramData\VMware\VMware Update Manager\Logs\vmware-vum-server-x.log:-

    [#3] 2015-09-17T09:16:37.866+01:00 info vmware-vum-server[01536] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Session: [sessionId masked]; user DOMAIN\username

    [#3] 2015-09-17T09:16:37.944+01:00 info vmware-vum-server[01536] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Active? true

    2015-09-17T09:16:37.959+01:00 info vmware-vum-server[01660] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Connecting to host lab-vc1.DOMAIN on port 80 using protocol http

    -->

    2015-09-17T09:16:38.006+01:00 info vmware-vum-server[01660] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Authenticating extension by SSL certificate

    2015-09-17T09:16:38.022+01:00 info vmware-vum-server[01660] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Logged in!

    2015-09-17T09:16:38.022+01:00 info vmware-vum-server[01660] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] ImpersonateUser user DOMAIN\username

    2015-09-17T09:16:38.069+01:00 info vmware-vum-server[01660] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Impersonated user!

    [#3] 2015-09-17T09:16:38.147+01:00 info vmware-vum-server[01312] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Session: [sessionId masked]; user DOMAIN\username

    [#3] 2015-09-17T09:16:38.147+01:00 info vmware-vum-server[01312] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Active? true

    2015-09-17T09:16:38.178+01:00 info vmware-vum-server[01280] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Connecting to host lab-vc1.DOMAIN on port 80 using protocol http

    -->

    2015-09-17T09:16:38.225+01:00 info vmware-vum-server[01280] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Authenticating extension by SSL certificate

    2015-09-17T09:16:38.240+01:00 info vmware-vum-server[01280] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Logged in!

    2015-09-17T09:16:38.240+01:00 info vmware-vum-server[01280] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] ImpersonateUser user DOMAIN\username

    2015-09-17T09:16:38.256+01:00 info vmware-vum-server[01280] [Originator@6876 sub=VcIntegrity] Impersonated user!

    2015-09-17T09:17:23.029+01:00 error vmware-vum-server[01536] [Originator@6876 sub=Ufa.HTTPService] Failed to read request; stream: <SSL(<io_obj p:0x01498200, h:-1, <TCP '0.0.0.0:0'>, <TCP '0.0.0.0:0'>>)>, error: class Vmacore::TimeoutException(Operation timed out)

    If i go to the Update Manager item itself i get this error about "Class not found 'com.vmware.vum.views.events.VumEventConsoleView' in module /vsphere-client/updatemanager-ui/UpdateManager.swf":-

    I tried re-registering VUM to vCSA via the VMwareUpdateManagerUtility.exe as detailed here vSphere 6.0 Documentation Center but it made no difference.  Even the good old universal fix (rebooting everything) didn't help.


    Any ideas folks?


    Thanks

    Danny



  • 2.  RE: vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working
    Best Answer

    Posted Sep 17, 2015 02:51 PM

    OK, so this is weird....just jumped back the Web Client and my VUM is working!  I didn't do anything since writing the original post so maybe i had to wait for it to initialise or something?

    I went through the logs in C:\ProgramData\VMware\VMware Update Manager\Logs (including vmware-vum-server-log4cpp.log) but can't find anything obvious to reveal the original issue.



  • 3.  RE: vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working

    Posted Dec 15, 2015 10:39 AM

    I have the same issue, but it hasn't fixed itself until now :smileysad:



  • 4.  RE: vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working

    Posted Dec 17, 2015 12:13 PM

    Opened a SR with VMware and we figured out it was a firewall problem between the vCSA and the VUM server.



  • 5.  RE: vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working

    Posted Dec 04, 2015 10:49 AM

    How did you install the Update Manager for the VCSA 6.0U1 ?

    They talk about it a little in this blog post, but I can't figure out how to install it on the appliance:

    https://blogs.vmware.com/vsphere/2015/09/updating-vcenter-server-appliance-6-0-to-update-1.html



  • 6.  RE: vCSA 6 u1 with VUM 6 u1 web client not working

    Posted Mar 10, 2016 10:33 AM

    VUM still has be installed on a Windows VMs and also needs SQL DB (unless you have a small environment of 5 hosts or less and then you can use the SQL Express that's bundled with the install).

    Danny