vCenter

 View Only
  • 1.  Vcenter vmware component manager service fails to start

    Posted Jul 10, 2015 06:11 PM

    I have recently tested installing an embedded deployment of vcenter 6.0 using the vPosgres database on a Windows 2012 R2 server. Initially everything went well with the install and all the services ran after installation but once I rebooted the server the VMware component manager service hangs at starting and eventually times out, thus all of the services with a dependency on that service do not start. Any idea where I am going wrong with my installation?



  • 2.  RE: Vcenter vmware component manager service fails to start

    Posted Aug 28, 2015 06:34 AM

    Hi Mammons, i have exactly the same issue. Did you find a solution?



  • 3.  RE: Vcenter vmware component manager service fails to start

    Posted Mar 12, 2016 11:47 PM

    Same issue here. Did you ever find a solution?



  • 4.  RE: Vcenter vmware component manager service fails to start

    Posted Jun 28, 2016 01:48 PM

    Can you check if the VMware HTTP Reverse Proxy service is able to start first? If not, check if you have the IIS service running on your machine and stop and disable the IIS service and then attempt to restart all the necessary services.



  • 5.  RE: Vcenter vmware component manager service fails to start

    Posted Dec 09, 2016 02:28 PM

    Hi

    Were you able to fix this? I am running into the same problem with a vCenter 6.5 test deployment (embedded PSC and database) on a Win 2012 R2 VM.

    Everything works fine after installation, but the Component Manager service won't start after a reboot.

    Pavit