ESXi

 View Only
  • 1.  losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 16, 2015 12:28 PM

    Hi All,

    Hope somebody will be able to help me with this. I started

    losing Static IP settings on one of my windows 2012 VM .

    Network adapter is VMXNET 3


    Thanks

    Akeem



  • 2.  RE: losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 16, 2015 02:19 PM

    Had this problem on a customer server.

    It ended up being that it was an ip conflict in the network. Can be that the ip address you have on the server are in the DHCP span or a not up to date ip table so 2 persons have taken the same ip. It can also happen if there are network adapters with the same mac address on the network.

    Check the windows logs and there you will usually get the answer when its network related problems for the windows server.



  • 3.  RE: losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 16, 2015 03:02 PM

    Thanks. Still going thru the log.



  • 4.  RE: losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 16, 2015 07:10 PM

    Hi,

    Try to uninstall VMWare tools and remove un-used NIC's from device manager and re-install vmware tools.Re-configure IP's and check.



  • 5.  RE: losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 16, 2015 02:37 PM

    we had a similar problem on a 2012 server.

    when you add/remove a lot of times the network cards the system doen't know whitch ip belongs to whitch network card.

    have a trie with with another type of network card like the e1000



  • 6.  RE: losing Static IP settings on windows 2012 VM

    Posted Apr 20, 2015 02:15 PM

    Hi All,

    This was resolved. By

    Remove the NIC

    Clear registry : HLM\system\CurrentControlSet\control\network\ and delete Config

    Reboot the Server

    Re-add the NIC

    And everything is back to normal again.

    Thanks all for your help.

    Akeem