ESXi

 View Only
  • 1.  Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 21, 2012 10:20 PM

    Hey folks,

    Just installed a new NIC, Intel i350-T4.  esxcfg-nics -l does not show the NIC, but lspci shows this:

    0e:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation Unknown device 1521 (rev 01)
    0e:00.1 Ethernet controller: Intel Corporation Unknown device 1521 (rev 01)
    0e:00.2 Ethernet controller: Intel Corporation Unknown device 1521 (rev 01)
    0e:00.3 Ethernet controller: Intel Corporation Unknown device 1521 (rev 01)

    Any suggestions for getting this recognized by ESX?

    Thanks,

    Grant



  • 2.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 12:30 AM


  • 3.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 05:35 PM

    Thanks John.

    I downloaded igb-3.1.17-455019.zip and upzipped it.  Then I attempted:

    esxupdate --bundle=igb-3.1.17-offline_bundle-455019.zip update

    but that failed with this:

    error: Failed acquiring release file for 'metadata5183719994545526357':                                                             
    error: file:///var/cache/esxupdate/metadata5183719994545526357/repodata/repomd.xml: File not found for validation
    Encountered error MetadataFormatError:
    The error data is:
       Filename    - None
       Message     - Failed scanning package data: Downloading metadata failed.
       Errno       - 5
       Description - The format of the metadata is invalid.

    Any ideas on what I am doing wrong?



  • 4.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:01 PM

    which location you downloaded the bundle...

    if its vmfs give abolute path...means /vmfs/volumes/<datastore name> /bundle.zip

    give a try without unzip as well

    esxupdate --bundle igb-3.1.17-455019.zip update...



  • 5.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:06 PM

    The files are in my home directory.  I tried with absolute path, same problem.  Tried with with the original zip file igb-3.1.17-455019.zip and same problem.



  • 6.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:10 PM

    can you copy in vmfs data store or root and try (its a guess) ,as well check the disk space / partition.

    check this kb kb.vmware.com/kb/1032936



  • 7.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:20 PM

    I was working off of that KB article.  Unfortunately, moving the ZIP file to the VMFS datastore produces the same result.



  • 8.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:35 PM

    what about space.. /tmp and /var...enough space is avialable...

    check firewall as well (it should not matter in offline case ..i think so ) but still down and give a try..



  • 9.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 06:36 PM

    1.5G available, I would hope that's enough.



  • 10.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted May 22, 2012 08:37 PM

    Turns out I had the wrong driver.  The correct one is:

    INT-intel-lad-ddk-igb-3.2.10-offline_bundle-493750.zip

    Found here:

         https://my.vmware.com/web/vmware/details?downloadGroup=DT-ESXI40-Intel-igb-3210&productId=136

    Who knew?  (VMware support did).




  • 11.  RE: Intel i350-T4 not recognized

    Posted Aug 21, 2012 08:26 PM

    I installed the driver, and all is working fine.  However, when I attempt to put a second card in to the ESXi server, neither card works?