Automation

 View Only
  • 1.  Error running Get-Task Cmdlet first time against Virtual Center

    Posted Jul 10, 2012 10:09 AM

    I was wondering if anyone had seen this error before when running Get-Task for the first time?

    Get-Task : 10/07/2012 16:58:41     Get-Task          An item with the same key has already been added.

    At line:1 char:9

    + get-task <<<<

         + CategoryInfo          :NotSpecified: (:) [Get-Task],

    VimException

         + FullyQualifiedErrorId :

    Core_BaseCmdlet_UnknownError,VMware.VimAutomatio

         n.ViCore.Cmdlets.Commands.GetTask

    The command still runs successfully and if I run Get-Task again it runs with no error.  If I disconnect from the VC and then reconnect and run the command again I get the error again.

    This error is also occurring for any task I run for the first time after connecting to the VC..ie creating a new VM

    if I run get-vmhost server.name | new-vm -name test01 I will get the same error but for New-VM   An item with the same key has already been added.

    Interestingly the progress indicator doesn't display but the VM is still created successfully.

    If I run the same command to create a VM again with a different name there is no error, the progress indicator displays and the VM is created

    I am running powercli 5.0

    Vcenter 5.0

    Esxi 5.0



  • 2.  RE: Error running Get-Task Cmdlet first time against Virtual Center

    Posted Jul 10, 2012 10:55 AM

    Try upgrading to PowerCLI 5.0.1 first



  • 3.  RE: Error running Get-Task Cmdlet first time against Virtual Center

    Posted Jul 10, 2012 11:21 AM

    Thanks for the reply Lucd

    Unfortunately I am not able to upgrade at the moment.  I do have a test virtual center and cluster running the same versions and i cant replicate the behaviour.

    I am running a script that reconfigures many settings for vm's contained in a csv file. ie changes port group,moves to destination folder,resets resource settings etc  the error occurs on the first task of the first vm which in this case is the set-networkadapter cmdlet....again it does complete successfully  and continues on and completes, however the performance is poor compared to my way lower spec test environment.  Could the error be impacting performance?



  • 4.  RE: Error running Get-Task Cmdlet first time against Virtual Center

    Posted Apr 29, 2013 04:05 PM

    I began seeing this error after upgrading my infrstructure to 5.1.. After scouering google i came across this article.

    http://alexho.wordpress.com/2008/11/17/failed-to-export-virtual-appliance-an-item-with-the-same-key-has-already-been-added/

    This is obviously a different case where the person isnt using powercli but it is the same error.. So i tried the fix anyway on my VMs and it seems to have resolved the issue.

    Consolidate the snapshots on the VM (even if the VM says it has no snapshots)  - the the consolidate option is available run it - it will take a upto a minute to run. Then try your NEW-VM clone task again..

    Hope this helps.

    Thank you,

    Adam Savage



  • 5.  RE: Error running Get-Task Cmdlet first time against Virtual Center

    Posted Apr 29, 2013 07:41 PM

    Thanks for sharing.

    I would have never thought that a consolidate would fix the problem.