VMware vSphere

 View Only
  • 1.  Error Deploying a OVA file

    Posted Jul 16, 2018 06:21 PM

    Dear greetings. I have a problem when I want to import an .OVA file.someone could help me?

    - <!--Generated by VMware ESX Server, User: root, UTC time: 2018-06-27T18:03:25.151639Z

    -->

    -<Envelope xmlns="http://schemas.dmtf.org/ovf/envelope/1" xmlns:cim="http://schemas.dmtf.org/wbem/wscim/1/common" xmlns:ovf="http://schemas.dmtf.org/ovf/envelope/1" xmlns:rasd="http://schemas.dmtf.org/wbem/wscim/1/cim-schema/2/CIM_ResourceAllocationSettingData" xmlns:vmw="http://www.vmware.com/schema/ovf" xmlns:vssd="http://schemas.dmtf.org/wbem/wscim/1/cim-schema/2/CIM_VirtualSystemSettingData" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" vmw:buildId="build-1331820">

    -<References>

    <File ovf:href="W2008R2STD-PLCCPX-02-disk1.vmdk" ovf:id="file1" ovf:size="12170721280"/>

    <File ovf:href="W2008R2STD-PLCCPX-02-disk2.vmdk" ovf:id="file2" ovf:size="704384512"/>

    </References>

    -<DiskSection>

    <Info>Virtual disk information</Info>

    <Disk ovf:capacity="40" ovf:capacityAllocationUnits="byte * 2^30" ovf:diskId="vmdisk1" ovf:fileRef="file1" ovf:format="http://www.vmware.com/interfaces/specifications/vmdk.html#streamOptimized" ovf:populatedSize="28717547520"/>

    <Disk ovf:capacity="40" ovf:capacityAllocationUnits="byte * 2^30" ovf:diskId="vmdisk2" ovf:fileRef="file2" ovf:format="http://www.vmware.com/interfaces/specifications/vmdk.html#streamOptimized" ovf:populatedSize="9873850368"/>

    </DiskSection>

    -<NetworkSection>

    <Info>The list of logical networks</Info>

    -<Network ovf:name="LAN">

    <Description>The LAN network</Description>

    </Network>

    </NetworkSection>

    -<VirtualSystem ovf:id="W2008R2STD-PLCCPX-02">

    <Info>A virtual machine</Info>

    <Name>W2008R2STD-PLCCPX-02</Name>

    -<OperatingSystemSection ovf:id="103" vmw:osType="windows7Server64Guest">

    <Info>The kind of installed guest operating system</Info>

    </OperatingSystemSection>

    -<VirtualHardwareSection>

    <Info>Virtual hardware requirements</Info>

    -<System>

    <vssd:ElementName>Virtual Hardware Family</vssd:ElementName>

    <vssd:InstanceID>0</vssd:InstanceID>

    <vssd:VirtualSystemIdentifier>W2008R2STD-PLCCPX-02</vssd:VirtualSystemIdentifier>

    <vssd:VirtualSystemType>vmx-10</vssd:VirtualSystemType>

    </System>

    -<Item>

    <rasd:AllocationUnits>hertz * 10^6</rasd:AllocationUnits>

    <rasd:Description>Number of Virtual CPUs</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>4 virtual CPU(s)</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>1</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceType>3</rasd:ResourceType>

    <rasd:VirtualQuantity>4</rasd:VirtualQuantity>

    <vmw:CoresPerSocket ovf:required="false">4</vmw:CoresPerSocket>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:AllocationUnits>byte * 2^20</rasd:AllocationUnits>

    <rasd:Description>Memory Size</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>4096MB of memory</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>2</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceType>4</rasd:ResourceType>

    <rasd:VirtualQuantity>4096</rasd:VirtualQuantity>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:Address>0</rasd:Address>

    <rasd:Description>SATA Controller</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>SATA Controller 0</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>3</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceSubType>vmware.sata.ahci</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>20</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="slotInfo.pciSlotNumber" vmw:value="35"/>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:Address>0</rasd:Address>

    <rasd:Description>SCSI Controller</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>SCSI Controller 0</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>4</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceSubType>lsilogicsas</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>6</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="slotInfo.pciSlotNumber" vmw:value="160"/>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:Address>1</rasd:Address>

    <rasd:Description>IDE Controller</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>VirtualIDEController 1</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>5</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceType>5</rasd:ResourceType>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:Address>0</rasd:Address>

    <rasd:Description>IDE Controller</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>VirtualIDEController 0</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>6</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceType>5</rasd:ResourceType>

    </Item>

    -<Item ovf:required="false">

    <rasd:AutomaticAllocation>false</rasd:AutomaticAllocation>

    <rasd:ElementName>VirtualVideoCard</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>7</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceType>24</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="enable3DSupport" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="enableMPTSupport" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="use3dRenderer" vmw:value="automatic"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="useAutoDetect" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="videoRamSizeInKB" vmw:value="4096"/>

    </Item>

    -<Item ovf:required="false">

    <rasd:AutomaticAllocation>false</rasd:AutomaticAllocation>

    <rasd:ElementName>VirtualVMCIDevice</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>8</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceSubType>vmware.vmci</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>1</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="allowUnrestrictedCommunication" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="slotInfo.pciSlotNumber" vmw:value="34"/>

    </Item>

    -<Item ovf:required="false">

    <rasd:AddressOnParent>1</rasd:AddressOnParent>

    <rasd:AutomaticAllocation>false</rasd:AutomaticAllocation>

    <rasd:ElementName>CD-ROM 1</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>9</rasd:InstanceID>

    <rasd:Parent>3</rasd:Parent>

    <rasd:ResourceSubType>vmware.cdrom.atapi</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>15</rasd:ResourceType>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:AddressOnParent>0</rasd:AddressOnParent>

    <rasd:ElementName>Hard Disk 1</rasd:ElementName>

    <rasd:HostResource>ovf:/disk/vmdisk1</rasd:HostResource>

    <rasd:InstanceID>10</rasd:InstanceID>

    <rasd:Parent>4</rasd:Parent>

    <rasd:ResourceType>17</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="backing.diskMode" vmw:value="independent_persistent"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="backing.grainSize" vmw:value="4"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="backing.writeThrough" vmw:value="true"/>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:AddressOnParent>1</rasd:AddressOnParent>

    <rasd:ElementName>Hard Disk 2</rasd:ElementName>

    <rasd:HostResource>ovf:/disk/vmdisk2</rasd:HostResource>

    <rasd:InstanceID>11</rasd:InstanceID>

    <rasd:Parent>4</rasd:Parent>

    <rasd:ResourceType>17</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="backing.diskMode" vmw:value="independent_persistent"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="backing.writeThrough" vmw:value="false"/>

    </Item>

    -<Item>

    <rasd:AddressOnParent>7</rasd:AddressOnParent>

    <rasd:AutomaticAllocation>true</rasd:AutomaticAllocation>

    <rasd:Connection>LAN</rasd:Connection>

    <rasd:Description>E1000 ethernet adapter on "LAN"</rasd:Description>

    <rasd:ElementName>Ethernet 1</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>12</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceSubType>E1000</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>10</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="slotInfo.pciSlotNumber" vmw:value="32"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="wakeOnLanEnabled" vmw:value="true"/>

    </Item>

    -<Item ovf:required="false">

    <rasd:AutomaticAllocation>false</rasd:AutomaticAllocation>

    <rasd:ElementName>Audio</rasd:ElementName>

    <rasd:InstanceID>13</rasd:InstanceID>

    <rasd:ResourceSubType>vmware.soundcard.ensoniq1371</rasd:ResourceSubType>

    <rasd:ResourceType>1</rasd:ResourceType>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="slotInfo.pciSlotNumber" vmw:value="33"/>

    </Item>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="cpuHotAddEnabled" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="cpuHotRemoveEnabled" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="firmware" vmw:value="bios"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="virtualICH7MPresent" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="virtualSMCPresent" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="memoryHotAddEnabled" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="nestedHVEnabled" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="powerOpInfo.powerOffType" vmw:value="soft"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="powerOpInfo.resetType" vmw:value="soft"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="powerOpInfo.standbyAction" vmw:value="checkpoint"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="powerOpInfo.suspendType" vmw:value="hard"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.afterPowerOn" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.afterResume" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.beforeGuestShutdown" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.beforeGuestStandby" vmw:value="true"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.syncTimeWithHost" vmw:value="false"/>

    <vmw:Config ovf:required="false" vmw:key="tools.toolsUpgradePolicy" vmw:value="manual"/>

    </VirtualHardwareSection>

    </VirtualSystem>

    </Envelope>



  • 2.  RE: Error Deploying a OVA file

    Posted Jul 16, 2018 06:31 PM

    You're attempting to deploy an OVA which has the backing.grainSize option which is only available for SE Sparse disks. If you're not deploying to a datastore which is SE Sparse capable, you'll need to get the person who generated this OVA to do another one that doesn't require the grainSize.



  • 3.  RE: Error Deploying a OVA file

    Posted Jul 16, 2018 06:55 PM

    Welcome to the Community,

    What happens when you click "Yes"?

    André