vCenter

 View Only
  • 1.  Error configuring the WebSPHERE plugin

    Posted Apr 10, 2007 05:49 PM
    I am running a Hyperic 2.7 trial. I am assessing the WebSPHERE monitoring capabilities.

    A WebSPHERE 6.0 server is found, but I cant seem to get it configured. I get this error:

    This resource is turned off or has not been configured properly.
    The problem is: Invalid configuration: Plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)
    Please turn on the server, or fix its Configuration Properties.

    I have set the websphere.installpath property in the agent.properties file and recycled the agent. (I also set the log level to DEBUG).

    The only relevent line (at least to me) is ...

    2007-04-10 14:05:55,754 DEBUG [MeasurementCommandsServer] Error getting real time measurement 'WebSphere Admin 6.0:ws.custom:name=JVM,mbeanIdentifier=JVM,type=JVM,node=bclx17Node02,*:stats:admin.host=localhost,admin.port=8880,admin.vers=WAS50,username=wasadmin,password=XXXXXXXX':

    Plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)
    org.hyperic.hq.product.PluginException: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)
    at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue(MeasurementPluginManager.java:272)
    at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue(MeasurementPluginManager.java:130)
    at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue(MeasurementPluginManager.java:122)
    at org.hyperic.hq.measurement.agent.server.MeasurementCommandsServer.getMeasurements(MeasurementCommandsServer.java:282)
    at org.hyperic.hq.measurement.agent.server.MeasurementCommandsServer.dispatchCommand(MeasurementCommandsServer.java:493)
    at org.hyperic.hq.agent.server.CommandDispatcher.processRequest(CommandDispatcher.java:112)
    at org.hyperic.hq.agent.server.CommandListener.listenLoop(CommandListener.java:203)
    at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon.start(AgentDaemon.java:680)
    at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon$RunnableAgent.run(AgentDaemon.java:744) at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon.main(AgentDaemon.java:762)


  • 2.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Broadcom Employee
    Posted Apr 10, 2007 06:28 PM
    Look at: http://communities.vmware.com/message/1915536#1915536


    Thanks Doug... works OK in 2.7.5.
    - Hide quoted text -


    On 3/27/07,
    Doug MacEachern
    <dougm@hyperic.com> wrote:


    Hi German,

    You
    '
    ll need to install this update:
    http://jira.hyperic.com/browse/HHQ-763

    It has only been tested against 3.0.2 but should also work fine with 2.7.x


     



    On 4/10/07,
    Shane
    <hq-users@hyperic.org> wrote:

    I am running a Hyperic 2.7 trial.  I am assessing the WebSPHERE monitoring capabilities.

    A WebSPHERE 6.0 server is found, but I cant seem to get it configured.  I get this error:

    This resource is turned off or has not been configured properly.

    The problem is: Invalid configuration: Plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)
    Please turn on the server, or fix its Configuration Properties.


    I have set the websphere.installpath property in the agent.properties file and recycled the agent.  (I also set the log level to DEBUG).

    The only relevent line (at least to me) is ...

    2007-04-10 14:05:55,754 DEBUG [MeasurementCommandsServer] Error getting real time measurement
    '
    WebSphere Admin
    6.0:ws.custom:name=JVM,mbeanIdentifier=JVM,type=JVM,node=bclx17Node02,*:stats:admin.host=localhost,admin.port=8880,admin.vers=WAS50,username=wasadmin,password=XXXXXXXX
    '
    :

    Plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)

    org.hyperic.hq.product.PluginException: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)
            at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue
    (MeasurementPluginManager.java:272)
            at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue(MeasurementPluginManager.java:130)
            at org.hyperic.hq.product.MeasurementPluginManager.getValue(MeasurementPluginManager.java
    :122)
            at org.hyperic.hq.measurement.agent.server.MeasurementCommandsServer.getMeasurements(MeasurementCommandsServer.java:282)
            at org.hyperic.hq.measurement.agent.server.MeasurementCommandsServer.dispatchCommand
    (MeasurementCommandsServer.java:493)
            at org.hyperic.hq.agent.server.CommandDispatcher.processRequest(CommandDispatcher.java:112)
            at org.hyperic.hq.agent.server.CommandListener.listenLoop(CommandListener.java
    :203)
            at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon.start(AgentDaemon.java:680)
            at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon$RunnableAgent.run(AgentDaemon.java:744)        at org.hyperic.hq.agent.server.AgentDaemon.main
    (AgentDaemon.java:762)



    --
    -------------------------------------------------------
    Germán Laullón
    http://www.laullon.com



    Message was edited by: laullon


  • 3.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Posted Apr 11, 2007 02:22 PM
    I followed the instructions in patch HHQ-763. My problem persists.

    I did NOT follow the instructions in patch 765 - I am assuming that I do not a net new plugin type.

    More data... On the agent, the variables HQ-JAVA-HOMe and JAVA-HOME are not set outside the startup script. So the agent.home/jre is used.

    Question. As I said, I get the "plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)". I get this message when I try to configure the wesphere plugin on the agent. But I do this in the "dashboard/server" dialogue. Is the missing class on the server or is the missing class on the agent?


  • 4.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Broadcom Employee
    Posted Apr 11, 2007 03:41 PM

    which JVM are you use?

    On 4/11/07, Shane <hq-users@hyperic.org> wrote:

    I followed the instructions in patch HHQ-763.  My problem persists.

    I did NOT follow the instructions in patch 765 - I am assuming that I do not a net new plugin type.

    More data... On the agent, the variables HQ-JAVA-HOMe and JAVA-HOME are not set outside the startup script.  So the
    agent.home/jre is used.

    Question. As I said, I get the "plugin error: Plugin class not found: com/ibm/websphere/management/exception/ConnectorException (invalid classpath or corrupt plugin jar)".  I get this message when I try to configure the wesphere plugin on the agent.  But I do this in the "dashboard/server" dialogue.  Is the missing class on the server or is the missing class on the agent?




    --
    -------------------------------------------------------
    Germán Laullón
    http://www.laullon.com



  • 5.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Posted Apr 11, 2007 04:58 PM
    German asked: "What JVM?"

    As I mentioned, the environment variables HQ-JAVA-HOME and JAVA-HOME are not set. So the java runtime environment that is supplied with the agent is used. when I run agentDir/jre/binjava -version, I get:
    java version "1.4.2_13"


  • 6.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Broadcom Employee
    Posted Apr 11, 2007 05:09 PM

    ups... in WebSphere...

    On 4/11/07, Shane <hq-users@hyperic.org> wrote:

    German asked: "What JVM?"

    As I mentioned, the environment variables HQ-JAVA-HOME and JAVA-HOME are not set.  So the java runtime environment that is supplied with the agent is used.  when I run agentDir/jre/binjava -version, I get:

      java version "1.4.2_13"



    --
    -------------------------------------------------------
    Germán Laullón
    http://www.laullon.com




  • 7.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Posted Apr 11, 2007 06:27 PM
    The documentation says to set the websphere.installpath property to /opt/IBM/WebSphere/AppServer/profiles/perf01.

    When I set it to /opt/IBM/WebSphere/AppServer, autodiscovery works and all is well.


  • 8.  RE: Error configuring the WebSPHERE plugin

    Broadcom Employee
    Posted Apr 11, 2007 06:40 PM

    ¿with HHQ-763 patch?

    On 4/11/07, Shane <hq-users@hyperic.org> wrote:

    The documentation says to set the websphere.installpath property to /opt/IBM/WebSphere/AppServer/profiles/perf01.

    When I set it to /opt/IBM/WebSphere/AppServer, autodiscovery works and all is well.




    --
    -------------------------------------------------------
    Germán Laullón
    http://www.laullon.com