Automation

 View Only
  • 1.  Connect-CisServer fails

    Posted May 04, 2018 12:17 PM

    Hey Guys,

    I use the PowerCLI in version 10.1.0

    I would like to Connect to the CisServer on up to 20 vCenters (all version 6.5 U1).

    On each connection I use the administrator@vsphere.local

    The connect fails on a few vcenters (the credentials are correct) with the following errormessage:

    Connect-CisServer                         Error sending request

    + Connect-CisServer vcenterserver01

    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

              + CategoryInfo                  : NotSpecified: (:) [Connect-CisServer], CisException

              + FullyQualifiedErrorId      : VMware.VimAutomation.Cis.Core.Impl.V1.Service.CisConnectionService.SessionCanNotBeCreated, VMware.VimAutomation.Cis.Core.Commands.Cmdlets.ConnectCisServer    

    There is no firewall between my client and the vcenter server.

    Has anyone a clue why it doesn´t work?

    Thanks,

    Max



  • 2.  RE: Connect-CisServer fails

    Posted May 04, 2018 01:28 PM

    All these vCenters have valid certificates?



  • 3.  RE: Connect-CisServer fails

    Posted May 04, 2018 02:25 PM

    Hi Luc,

    the ones where the connect is working have valid certificates.

    the ones where the connec isn´t working have selfsigned certificates by the default installation.

    Is a valid certificate a requirement for the cmdlet?

    Is there a way so Ignore the "invalid" certificate like

    Set-PowerCLIConfiguration -InvalidCertificateAction ignore -confirm:$false

    Or is this just the deal for Connect-VIServer?
    Thanks


  • 4.  RE: Connect-CisServer fails

    Posted May 04, 2018 02:29 PM

    That should work for Connect-CisServer as well afaik.



  • 5.  RE: Connect-CisServer fails
    Best Answer

    Posted May 04, 2018 02:39 PM

    To set the InvalidCertificateAction to "ignore" made it!

    So -Force isn´t required using Connect-CisServer.

    Thanks for the hint Luc!



  • 6.  RE: Connect-CisServer fails

    Posted May 04, 2018 02:31 PM

    Else try adding the Force switch to the Connect-CisServer cmdlet.