vCenter

 View Only
Expand all | Collapse all

Cisco UCS Plugin not visible

  • 1.  Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 14, 2014 11:03 AM

    Hello All,

    I installed the Cisco UCS Plugin version 1.0.2 on my VC (Version 5.5.0.2001466), the Cisco Installer Tool told me that it is successful installed. When I open the Web Client the Plugin are not visible at the Home Tab.

    Any Ideas how I can use the Plugin?

    Thanks

    Johannes



  • 2.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 14, 2014 03:12 PM

    Hi,


    Silly question, but has the Web Client service been restarted since the plugin has installed?

    Also, if you navigate to to:

    *Install directory\Program Files\VMware\Infrastructure\vSphereWebClient\plugin-packages\

    Is there a directory for the ucs-vcplugin? Does it contain a plugins folder and the relevant package .xml file?

    Cheers,

    Ryan



  • 3.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 14, 2014 04:42 PM

    Hi,

    Can you try logging in as administrator@vsphere.local and selecting Administration -> Solutions -> Client plug-ins and see if its there? If so try to enable it.



  • 4.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 12:07 PM

    Hello,

    also there are not visible

    Cheers

    Johannes



  • 5.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 12:22 PM

    Hi,

    Can you confirm the answer to my question above?

    Is the folder there on your install path? If not, it sounds like the installer has not completed. The installer would not work for me, so instead, I did the following:

    1) Download the VCE plugin from the main site here (or the plugin directly)

    2) Copy the contents of the ZIP file to:

    (Install Drive):\Program Files\VMware\Infrastructure\vSphereWebClient\plugin-packages\ucs-vcplugin\

    "ucs-vcplugin" folder needs creating manually

    3) You will have something that looks like this.

    4) Restart the vCenter Web Services

    5) Login to web client (once restarted) as the administrator@vsphere.local account and check the plugin is enabled. If not, enable it.

    This should fix the problem. From here you can follow the documentation on the UCS site to add in your UCS domain to manage through the plugin.

    Hope this helps. HTH

    Ryan



  • 6.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 03:03 PM

    Hello Ryan,

    also the simple copy doesn't worked...

    Cheers

    Johannes



  • 7.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 03:18 PM

    Hi,

    Please have a look here :

    https://communities.cisco.com/docs/DOC-36989

    You may need to run that reg tool.



  • 8.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 03:34 PM

    Hi Ryan,

    sorry, also the Package are not in Path. When I try to register the Plugin via Cisco Tool get the Massage Already installed...

    Cheers

    Johannes



  • 9.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 03:50 PM

    Hi Johannes,

    Try my instructions above which will manually install the plugin. See if that helps.


    Regards,


    Ryan



  • 10.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 17, 2014 03:57 PM

    Hi Ryan,

    I tried it already unfortunately without success.

    Cheers



  • 11.  RE: Cisco UCS Plugin not visible
    Best Answer

    Posted Nov 17, 2014 04:37 PM

    Hi,

    So we are clear on your progress, can you confirm the below 100%:

    1) You have created the folder manually within the web client folder on the vCenter server for ucs-vcplugin like this ? Inside that folder is what I linked to in my previous post?

    2) You have re-started the web client services on vCenter server?

    3) When you login to web client on the administrator@vsphere.local, you can navigate: Home, Administration, Solutions, Client Plug-Ins and see the VCE Vision plugin as enabled?

    Sorry to ask simple questions but I am trying to be clear with where you are exactly.

    Regards,


    Ryan



  • 12.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Nov 18, 2014 08:04 AM

    Hello Ryan,

    no Problem about the simple Question's, yes I did all what your recommend and today I can see the Plugin.... This makes me scared ;-(

    Yesterday I couldn't see it and nobody changed anything over Night, the only thing I tried to register the Plugin again with the Cisco Tool.....  

    Thanks for your Help

    Johannes



  • 13.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Jan 19, 2018 03:03 PM

    Hi folks, verify that the permission for Administrator user is set under SolutionUsers Group.

    It was the issue to my environment.



  • 14.  RE: Cisco UCS Plugin not visible

    Posted Jun 22, 2018 07:18 AM

    HI All ,

    I have Installed vcenter 5.5 and  I am trying to add plugin to the vcenter ,I am following steps you have mentioned but I am not able find "VMware Virtual Management Web services " service in the list of services .Is there any work around ?