VMware vSphere

 View Only
  • 1.  Boot configuration Data error during PXE boot

    Posted Dec 13, 2022 08:27 PM

    I have WDS and MDT installed on a Windows Server in my network. The WDS server is on the same subnet as the client machine. I am getting the following error on my VMware VMs when trying to boot LiteTouch over PXE:

     

    print.png

    I can't figure out how to get rid of the error. I've tried:

    1. Recreating the LiteTouch boot image in MDT and re-importing it into WDS.
    2. Rebooting the WDS/MDT server multiple times.
    3. Switching the client VM's adapter type between E1000E and VMXNET3.
    4. Deleting and remounting the hard drive on the VM.

    Any other ideas on what I should do to troubleshoot? I am posting this here because I am not having the same issue when I PXE from a physical server. The issue seems to be isolated to VMware VMs only.



  • 2.  RE: Boot configuration Data error during PXE boot

    Posted Dec 13, 2022 09:06 PM

    Have you checked the TFTP server? I have managed a stateless VMware environment for a long time and in 90% of the cases the TFTP was to blame when not booting cleanly.

     

    Cheers Daniel



  • 3.  RE: Boot configuration Data error during PXE boot
    Best Answer

    Posted Dec 17, 2022 01:49 PM

    So, after quite a bit of troubleshooting, the issue turned out to be WDS. As a matter of transparency, the issue is still ongoing, but I've decided to move away to a different PXE server as a long term fix.