vCenter

 View Only
Expand all | Collapse all

An error occurred while starting service 'content-library'

VITO1973

VITO1973Nov 26, 2017 07:43 PM

  • 1.  An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 25, 2017 05:06 PM

    Hello

    Today we tried to install VCSA 6.5

    Unfortunately 65% and error :smileysad:

    We tried to follow VMware Knowledge Base but we dont have vdcs folder in location /var/log/vmware/vdcs so we dont have vmware-vdcs.pid as well.

    Had anybody similar issue?



  • 2.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 01:39 AM

    Please post all the settings you used when deploying the vCSA.



  • 3.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 09:04 AM

    Hello

    All settings hm

    static IP, dns working two ways, esxi  6.5.0 update 01 -5969303, VCSA 6.5.0 - 7070488,
    we tried 3 times and every time the same error and every time folder is missing :smileysad: service content library stoped - impossible to turn it on via SSH :smileysad:



  • 4.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 11:54 AM

    We tried once again and new error :smileyhappy: Starting VMware Identity Management Service we tried to do https://comunities.vmware.com/thread/544755 but no chance to continue :smileysad:

    Is some VCSA 6.5.0 build which can be installed without any sad stories?



  • 5.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 01:51 PM

    Can you post all the values you used when deploying this, please? Also, have you made sure the workstation from which you're deploying the vCSA and the target ESXi host have their times in sync?



  • 6.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 07:28 PM

    we installed 4rth time and now we hava vpxd error . I tried to

    service-control --start vmware-vpxd

    Perform start operation. vmon_profile=None, svc_names=['vmware-vpxd'], include_c                 oreossvcs=False, include_leafossvcs=False

    2017-11-26T19:22:22.356Z   Service vpxd state STARTING

    Error executing start on service vpxd. Details {

        "resolution": null,

        "detail": [

            {

                "args": [

                    "vpxd"

                ],

                "id": "install.ciscommon.service.failstart",

                "localized": "An error occurred while starting service 'vpxd'",

                "translatable": "An error occurred while starting service '%(0)s'"

            }

        ],

        "componentKey": null,

        "problemId": null

    }

    Service-control failed. Error {

        "resolution": null,

        "detail": [

            {

                "args": [

                    "vpxd"

                ],

                "id": "install.ciscommon.service.failstart",

                "localized": "An error occurred while starting service 'vpxd'",

                "translatable": "An error occurred while starting service '%(0)s'"

            }

        ],

        "componentKey": null,

        "problemId": null

    }

    I tried to workaround VMware Knowledge Base  but no success :smileysad: heh every instalation different error :smileysad: tomorrow 5th time party :smileyhappy:



  • 7.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 07:32 PM

    For the third time, please post all the settings and values you used when deploying the vCSA. Without them we have no common starting point for further troubleshooting.



  • 8.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 07:43 PM

    Could You pont what exactly do You need?



  • 9.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 07:52 PM

    The values you used when you deployed the appliance, plus answers to earlier questions.



  • 10.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 08:14 PM

    Hello I have written before

    static IP, dns working two ways, esxi  6.5.0 update 01 -5969303, VCSA 6.5.0 - 7070488,

    time was synced.

    VCSA installed with time sync from ESXi,



  • 11.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 26, 2017 10:36 PM

    No, the *exact values* you're using at every step in the installation process. Feel free to take some screenshots and post them here.



  • 12.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 27, 2017 10:15 AM

    Stage 1

    1 - start installer

    2 - chosen embeded PSC

    3 - ESXi chosen via FQDN cert accepted

    4 - VM name - FQDN

    5 - Deployment size Tiny storage default

    6 - Enabled Thin Disk Mode

    7 - System name - FQDN ip, subnet gateway DNS given correctly

    8 - nslookup checked name of system resolved both direction

    Sage 1 completed succesfully

    Stage 2

    1 - synchronize time with ESX1

    2 - SSH enabled

    3 - SSO domain default

    4 - eror in 5% the same like here https://communities.vmware.com/thread/544755

    5 - resume

    6 - next error vpxd which I had wriiten before :smileysad:



  • 13.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 27, 2017 03:23 PM

    Stage 1

    4 - VM name is the inventory name.

    7 - Use FQDN and not IP.

    Stage 2

    1 - If you sync with ESXi, double check the time on ESXi is correct AND ALSO synced to the same source as the workstation FROM WHICH YOU ARE DEPLOYING THE APPLIANCE.

    Try again and post back.



  • 14.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 27, 2017 11:40 AM

    It is amazing 7th time everytime the same values and now we have 100% stage 2 complete omg

    Thank You everybody for support



  • 15.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Nov 27, 2017 03:19 PM

    Our happyness was only couple of hours :smileysad:



  • 16.  RE: An error occurred while starting service 'content-library'

    Posted Sep 05, 2019 01:50 PM

    Here is a consolidated Knowledge Base article that provides resolution for errors related to Firstboot.

    Please find the article here: An Error Occurred while Starting Service vpxd-svcs during Firstboot