CA Gen

Expand all | Collapse all

Batch installation error

  • 1.  Batch installation error

    Posted 04-04-2020 11:51 AM

    Hi there,

    I haven't used Gen batch for a while so a bit rusty.
    Getting these error messages during installation / link-edit (static)

    LINK-EDIT FAILED, RC=12
    IEW2326E 1221 THE FOLLOWING INVALID RECORD HAS BEEN SEEN: APPLOAD
    IEW2322I 1220 130 INCLUDE APPLOAD(KGB001BL)

    IEW2456E 9207 SYMBOL TIRDMGR UNRESOLVED. MEMBER COULD NOT BE INCLUDED FROM THE DESIGNATED CALL LIBRARY.
    IEW2470E 9511 ORDERED SECTION TIRDMGR NOT FOUND IN MODULE.
    IEW2302E 1031 THE DATA SET SPECIFIED BY DDNAME APPLOAD COULD NOT BE FOUND, AND THUS HAS NOT BEEN INCLUDED.
    IEW2689W 4C40 DEFINITION SIDE FILE IS NOT DEFINED.

    Which lib, if any, am I missing ?

    Many thanks.
    Gagan



  • 2.  RE: Batch installation error

    Posted 04-05-2020 04:53 PM
    Hi Gagan

    Every page I read after searching for IEW2326E 1221 THE FOLLOWING INVALID RECORD HAS BEEN SEEN tells me it is because the text starts in column one not two.


    Geoff



  • 3.  RE: Batch installation error

    Posted 04-05-2020 08:50 PM
    Hi Gagan,
    Is this problem only occurring in batch/background installation mode or also in foreground installation mode?

    Further to Geoff's suggestion you might want to check custom changes in the TICINSTX clist for the processing of the Install Control File (ICM):
    https://techdocs.broadcom.com/content/broadcom/techdocs/us/en/ca-mainframe-software/devops/ca-gen/8-6/encyclopedia/host-encyclopedia/host-encyclopedia-construction/install-an-online-load-module-server-load-module-z-os-library-load-module-batch-job-or-batch-load-module.html#concept.dita_2a79be3a9e56065d9fc5076deec6281f78ed97e9_InstallControlFile

    Also to generate more debug output in the job log (to help you with root cause analysis), in the generated JCL you can do a "FIND DEBUG" and change occurrences of TIUDEBUG(X) to TIUDEBUG(CDPSR)

    Hope it helps

    Regards,

    Lynn

    ------------------------------
    Lynn Williams
    Senior Principal Support Engineer
    Broadcom
    Australia
    ------------------------------



  • 4.  RE: Batch installation error

    Posted 04-06-2020 04:28 AM

    Hi Lynn,

    Thank you for your reply and suggestions.

    Failure happens in both - backgroud/batch & foreground installation.

    Will run the job with  TIUDEBUG(CDPSR) and see if I get more better/more diagnositc messages.

    Thanks.

    Gagan



    ------------------------------
    IT Consultant - CA Gen
    Infosys - AIB
    ------------------------------



  • 5.  RE: Batch installation error

    Posted 04-07-2020 10:08 AM
    My apologies if this has already been suggested.
    You might want to check your business system default target libraries. Specifically the NCAL load module library. This is what is used by the CLIST when allocating APPLOAD at link edit time.

    ------------------------------
    Doug Seaver
    Systems Development Services Specialist
    CA Gen Tool Support
    WisDOT
    Madison, WI, USA
    ------------------------------



  • 6.  RE: Batch installation error

    Posted 04-06-2020 04:25 AM
    Have you checked to see if APPLOAD is defined in the link-edit JCL? I wonder if you are not using the CA Gen supplied installation process and have your own? In which case this needs to be updated to use APPLOAD instead of SYSLIB because of the changes introduced in the way CA Gen MVS load modules are linked.

    IEW2302E 1031 THE DATA SET SPECIFIED BY DDNAME APPLOAD COULD NOT BE FOUND, AND THUS HAS NOT BEEN INCLUDED

    ------------------------------
    Darius Panahy
    Information Engineering Technology Ltd
    ------------------------------



  • 7.  RE: Batch installation error

    Posted 04-06-2020 05:24 AM

    Hi Darius,

    Thank you for your reply.

    Looking at the JCL I can't see any APPLOAD in there. 

    Thanks.

    Gagan



    ------------------------------
    IT Consultant - CA Gen
    Infosys - AIB
    ------------------------------



  • 8.  RE: Batch installation error

    Posted 04-07-2020 10:46 AM
    Hi Gagan,

    The APPLOAD refers to the NCAL and RI.NCAL data sets you specify in the Model Internal Libraries.
    You will find this information in the Installation Control data set member named  KGB001BL.  Look for 
    ** USING SYSLIB LIBRARIES AS FOLLOWS:
    and APPLOAD is the last set in that SYSLIB list.



    ------------------------------
    Teresa Bredenkamp
    CA Gen Development
    Broadcom
    ------------------------------



  • 9.  RE: Batch installation error

    Posted 04-07-2020 12:29 PM

    Hi Teresa,

    Thank you for your reply.

    Well, the issue has been fixed.  :) A 'BIG BIG BIG THANKS` to Gary Donoghue (IET Ltd.) for identifying the same.

    FYI...the issue was with the z/OS library concatenation order in my install JCL. I had some old version of TICINSTX in my own CLIST so the install job was picking up that rather than from the default Gen CLIST.

    Regards,

    Gagan



    ------------------------------
    IT Consultant - CA Gen
    Infosys - AIB
    ------------------------------



  • 10.  RE: Batch installation error

    Posted 05-08-2020 08:40 AM
    Edited by Oliver Alyssa 05-08-2020 11:53 PM
    In PI SMT, open the Batch Generator Plug-in and register a PIUnit.