Discovery and Inventory Group

Expand all | Collapse all

Clients showing Inactive in TASK SERVER

  • 1.  Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 04-27-2016 10:55 AM

    Clients showing Inactive in TASK SERVER. Attached the logs. Please help

    TASK SERVER LOGS
    <event date='04/27/2016 06:38:03.5170000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011116373' >
      <![CDATA[Post to 'https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9' failed: HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:38:03.5170000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport::raw_Post' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011116373' >
      <![CDATA[HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:38:03.5170000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='Client Task Agent' module='client task agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011116373' >
      <![CDATA[Failed to call web interface by url [https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:38:03.5480000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011116404' >
      <![CDATA[Speed test for 'HTTPS://NS/Altiris/NS/Agent/ConnectionTest.asp' failed, speed iz zero]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:38:03.5480000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011116404' >
      <![CDATA[Server down [0x00000000]: https://NS:443:{B81D1ABF-D418-4561-B9A5-BB71CEA8AE84}]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:39:03.9810000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011176839' >
      <![CDATA[Post to 'https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9' failed: HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:39:03.9810000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011176839' >
      <![CDATA[Speed test for 'HTTPS://NS/Altiris/NS/Agent/ConnectionTest.asp' failed, speed iz zero]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:39:03.9810000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport::raw_Post' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011176839' >
      <![CDATA[HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:39:03.9810000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011176839' >
      <![CDATA[Server down [0x00000000]: https://NS:443:{B81D1ABF-D418-4561-B9A5-BB71CEA8AE84}]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:39:03.9810000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='Client Task Agent' module='client task agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011176839' >
      <![CDATA[Failed to call web interface by url [https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:41:04.5680000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011297427' >
      <![CDATA[Post to 'https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9' failed: HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:41:04.5680000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='AeXNetworkTransport::raw_Post' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011297427' >
      <![CDATA[HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:41:04.5680000 -07:00' severity='2' hostName='TASKSERVER' source='Client Task Agent' module='client task agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='9040' tickCount='2011297427' >
      <![CDATA[Failed to call web interface by url [https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=e47e5386-9a05-43df-84df-439f5e1121e9].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:41:04.5990000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011297459' >
      <![CDATA[Speed test for 'HTTPS://NS/Altiris/NS/Agent/ConnectionTest.asp' failed, speed iz zero]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 06:41:04.5990000 -07:00' severity='4' hostName='TASKSERVER' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='51440' thread='18868' tickCount='2011297459' >
      <![CDATA[Server down [0x00000000]: https://NS:443:{B81D1ABF-D418-4561-B9A5-BB71CEA8AE84}]]>

    NOTIFICATION SERVER LOGS
    Post to 'https://NS/Altiris/TaskManagement/CTAgent/GetClientTaskServers.aspx?resourceGuid=4578f920-2266-4182-b2d1-86e73dada204' failed: HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 5625 bytes, received 0 (0x8007000D)


    CLIENT AGENT LOGS:
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1230000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117781' >
      <![CDATA[Failed to call web interface by url [https://TASKSERVER:443/Altiris/ClientTaskServer/Register.aspx?resourceGuid=969558ac-6ca6-4e19-9499-abad6c77d702&crc=00070005000B068A&lastResort=true].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1290000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117796' >
      <![CDATA[Could not register using "https://TASKSERVER:443/Altiris/ClientTaskServer/Register.aspx?resourceGuid=969558ac-6ca6-4e19-9499-abad6c77d702&crc=00070005000B068A&lastResort=true"]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1310000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117796' >
      <![CDATA[An attempt to register on Task Server [TASKSERVER] over [https] completed with status [FAILED (may retry)].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1330000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117796' >
      <![CDATA[Attempting to register on Task Server [TASKSERVER] over [http].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1390000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117796' >
      <![CDATA[Speed test for 'HTTPS://TASKSERVER.com:443/' failed, speed iz zero]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1400000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117796' >
      <![CDATA[Server down [0x00000000]: https://TASKSERVER.com:443:{E5337358-2FDF-4587-B99A-CAD08DC5E947}]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1690000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='AeXNetworkTransport' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117828' >
      <![CDATA[Post to 'http://TASKSERVER:80/Altiris/ClientTaskServer/Register.aspx?resourceGuid=969558ac-6ca6-4e19-9499-abad6c77d702&crc=00070005000B068A&lastResort=true' failed: HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1700000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='AeXNetworkTransport::raw_Post' module='AeXNetComms.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117828' >
      <![CDATA[HTTP status: 403. Invalid data received in HTTP response. Expected 1233 bytes, received 0 (0x8007000D)]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1710000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117828' >
      <![CDATA[Failed to call web interface by url [http://TASKSERVER:80/Altiris/ClientTaskServer/Register.aspx?resourceGuid=969558ac-6ca6-4e19-9499-abad6c77d702&crc=00070005000B068A&lastResort=true].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1820000 +05:30' severity='2' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117843' >
      <![CDATA[Could not register using "http://TASKSERVER:80/Altiris/ClientTaskServer/Register.aspx?resourceGuid=969558ac-6ca6-4e19-9499-abad6c77d702&crc=00070005000B068A&lastResort=true"]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.1830000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='Client Task Agent' module='Client Task Agent.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='1100' tickCount='4117843' >
      <![CDATA[An attempt to register on Task Server [TASKSERVER] over [http] completed with status [FAILED (may retry)].]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.2660000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117921' >
      <![CDATA[Speed test for 'HTTPS://TASKSERVER:443/' failed, speed iz zero]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.2680000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117921' >
      <![CDATA[Server down [0x00000000]: https://TASKSERVER:443:{041B0578-B1E1-4A46-ADF7-FE4EA68C3222}]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.2940000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117953' >
      <![CDATA[Unknown server, fake speed test for 'HTTP://TASKSERVER:80/' is 1048576.]]>
    </event>
    <event date='04/27/2016 19:13:58.2950000 +05:30' severity='4' hostName='XXXXX' source='NetworkMonitor' module='AeXNetMon.dll' process='AeXNSAgent.exe' pid='7096' thread='5356' tickCount='4117953' >
      <![CDATA[Server up [0x00000001]: http://TASKSERVER:80:{29D85B0A-6E9B-4D98-AE0F-A81C3FDF2CBD}]]>
    </event>

     



  • 2.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-02-2016 11:07 AM

    Check your licenses in SIM (Symantec Installation manager)  If they show expired call Symantec Support and open a licensing case to renew and combine your licenses.

    Then apply the licenses by performing the following steps:

    1. Open SIM (Symantec Installation Manager)

    2. Click on "Add/Update licenses"

    3. Click "Install licenses" button

    4. Browse to the directory where you license files are located

    5. Select all license files and click "Open"

    6. Click "Yes" button on confirmation window

    After that you should be promted to restart Altiris Services and after restarting services licenses should be applied. You can check the license status in "Add/Update licenses" window.

     

    If you are using more than you purchased it can cause a problem too.  You can purge or retire old machines to reclaim their licenses.

    http://www.symantec.com/docs/HOWTO95111 - Best Practices for Retiring Computers



  • 3.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-06-2016 06:46 AM
      |   view attached

    Alex,

    Attached the log file.

    Attachment(s)

    txt
    taskserverlog_0.txt   99 KB 1 version


  • 4.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-09-2016 01:40 AM

     

    1. "Altiris Object Host Service" service running in  "Local System" account only.

    Attached the AppPools setings of Taskserver and NS. Also task server status in console 

     



  • 5.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-02-2016 07:54 AM

    Hi,

    No we have not upgraded Altiris NS Server.

    Also

    Restarted Altiris "Object Host Service" and "Client Task Data Loader" service in task server same issue :(

    Reinstalled Task Server agent also.

     

    In Altiris Console -->Home--> My First Setup--> Licensing showing "Expired"



  • 6.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-06-2016 11:55 AM

    Hi,

    Per log it looks like the major problem is unability of SMA agent to contact the NS server. I suggest to check sertificates on NS and on agent - are they OK?

    Thank you,

    Alex.



  • 7.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-09-2016 08:35 AM

    On each start "Altiris Object Host Service" service trying to create "Symantec Task Server App Pool". Without such pool task server won't work. There should be some errors or warnings in the log at the moment when ATRHOST start - it will be good to share logs from the server the moment when "Altiris Object Host Service" restarts and a bit after that (I do not see such events in the already provided logs). Below is an example of logs during the atrshost restart:

    06092016--atrshost-startup-events.png

    Thank you,

    Alex.



  • 8.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-02-2016 11:14 AM

    Licenses status should not affect task server functionality. From the errors: most probably something wrong with IIS configuration on a task server. Which OS task server has - 2008? Maybe it is possible to zip&attach Symantec Management Agent logs from the task server computer for the moment when "Altiris Object Host Service" and "Client Task Data Loader" services are restarted and a bit after that?

    Thank you,

    Alex.



  • 9.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 04-28-2016 03:35 AM

    Please check state of "Altiris Object Host Service" and "Client Task Data Loader" services on a TASKSERVER computer. Both should be started. Try to restart ATRSHOST - it should re-apply\recreate settings for the Task Server application pool on startup.

    Thank you,

    Alex.

     



  • 10.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Posted 04-27-2016 10:18 PM

    Have you recently upgraded the Altiris NS server? If so, have you enabled all the Upgrade agent policies, including on your task site servers?



  • 11.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-06-2016 07:49 AM
    1. Under which account is running "Altiris Object Host Service" service? "Local System"?
    2. Do you have the same settings of AppPools as on screenshot?

    ApplicationPool2.jpg

     



  • 12.  RE: Clients showing Inactive in TASK SERVER

    Broadcom Employee
    Posted 05-09-2016 07:37 AM

    Well, difference is that your Application Pools Identity is set to "Network Service" however I have identity "ApplicationPoolIdentity" and I don't see that you have a "Symantec Task Server App Pool" available there...