ITMS Administrator Group

Expand all | Collapse all

CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

  • 1.  CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

    Posted 06-25-2018 12:35 PM

    Hi All,

     

    We are planning on implement CEM in our Altiris environment, we are on version 8.1 and configured for HTTP.  How do we configure our enviroment to go HTTPS?

    We want to make sure internally HTTPS is fully working before implementing CEM.  I found an article here https://support.symantec.com/en_US/article.HOWTO93187.html#v85881218 , however it is for version 7.5 and the links on the steps is broken and instruction is only for Notification Server.

    Could you guide me to the right direction on steps on doing this? (https on NS server, Endpoints, Site servers)

     

    Thank you in advance



  • 2.  RE: CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

    Posted 07-10-2018 11:48 AM

    Hi Sally.

    Have you opened the "Target Agent Settings" ?

     

    In this screen, click on All Desktop Computers or in another policy you have, go in "Advanced Tab", click on the "Pencil". In the window that will be open, choose the HTPPS URL. And that's it.

     

    I'm attaching a screenshot to help you.

     



  • 3.  RE: CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

    Posted 06-26-2018 02:11 PM

    Hi JeanWilson.

     

    To configure to the agents comunicate through HTTPS protocol you have to switch the configuration in the target agent settings.

     

    In your Altiris console, click on Settings > Agents/Plug-ins > Targeted Agent Settings. Choose the policy name, probably is going to be the first one (All Desktop computers (excluding Site Servers)), go to the Advanced Tab e check the option to "Specify an alternate URL...". Click on the "Pencil" icon and choose the HTTPS URL.

     

    In the next update that all of your agents in this policy name will switch the communication to HTTPS.

     

    Regards,

     

     



  • 4.  RE: CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

    Posted 07-03-2018 01:26 PM

    @fernando - Do you know what the checkbox does for "http communication hosts" under settings - agents/plugins - symantec management agent?  

    I set up https months ago but see http and https are both checked there. Wondering if I should have unchecked http there as well.  We are communicating via https agent to server via the alternate URL workflow you provided above.  

     

    Thanks for any info!



  • 5.  RE: CEM - Configuring ITMS environment from HTTP to HTTPS for CEM implementation

    Posted 06-26-2018 09:48 AM