Brocade Fibre Channel Networking Community

Expand all | Collapse all

configuration SAN switch 300

  • 1.  configuration SAN switch 300

    Posted 02-11-2020 10:57 AM
    Edited by Jason McClellan 02-12-2020 12:16 PM

    Manually assign a new static ip address, but showing admin password. I try to below passwords (######## & ########)
    also not working on DHCP IP. how can i do this


    ------------------------------
    what is the admin password?
    i try to following ############
    ########### & ############

    Edited by Jason McClellan, Community Manager
    ------------------------------
    ​​


  • 2.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-11-2020 12:05 PM
    Edited by Jason McClellan 02-12-2020 12:17 PM
    The admin password should be "REMOVED". The "########" account is the default for root account, not the admin account. If you still can't get it to work did you try using CLI? I can give you the process to setup the switch manually if you want?

    ------------------------------
    Sr. Storage Admin
    ------------------------------



  • 3.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-11-2020 12:09 PM
    If you can't get into the switch via the EZswitch setup then try using CLI. If that doesn't work then you must perform the procedure to reset the accounts and that's disruptive.

    To recover from a lost password:
    1. Start a CLI session over the serial interface to the device.
    2. Reboot the device.
    3. At the initial boot prompt at system startup, enter b to enter the
    boot monitor mode.
    4. Enter no password at the prompt. (You cannot abbreviate this
    command.) This command will cause the device to bypass the system
    password check.
    5. Enter boot system flash primary at the prompt.
    6. After the console prompt reappears, assign a new password.

    ------------------------------
    Sr. Storage Admin
    ------------------------------



  • 4.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-11-2020 11:08 PM
    Yes i will





  • 5.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-12-2020 02:23 AM

    Hi,

     If this is a new switch it is highly unlikely that the default passwords are not working. The switches come out of manufacturing with default settings and get a standard version of fos installed.

    Can you confirm that this is a new switch?

    Also, you mentioned "not working on DHCP", curious how you determine that since you would not be able to log in. By default DHCP is off.

     Can you check that you have entered the correct wwn?

     

    If this is a new switch, I suggest you directly contact the vendor, since that switch falls under warranty.

    Thanks,

    Ed




  • 6.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-12-2020 05:41 AM
    Hello all,

    please edit your posts and remove ROOT password from this topic.
    It's not allowed to share root password here in community !

    @Jason McClellan

    ------------------------------
    If my answer fulfilled your question please mark the reply as "Make Best Answer"

    Kind Regards

    Marian
    ------------------------------



  • 7.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-12-2020 12:09 PM
    Thanks @Marian Bezeg  - I've edited the post above.  ~jm​

    ------------------------------
    Thank you
    Jason
    Community Platform Owner, IT
    ------------------------------



  • 8.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-13-2020 09:32 AM
    I'm not sure what @A.Bongiorno is talking about. If you do not know the root password then you cannot ​issue the "passwddefault" command to reset passwords. The boor prom procedure is used for password recovery when you don't know any of the default passwords. I have done the procedure a few times and it works just as I said. You are recovering the passowrd "using" the boot prom method, not resetting the boot prom password.



    ------------------------------
    Sr. Storage Admin
    ------------------------------



  • 9.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-13-2020 12:44 PM
    @marshit

    Indeed, I'm sure what i talk about!

    as you can see from the screen-shot posted from Thread owner the switch is booted up, but the admin password is unkwon.
    he need in such case to recovery "FOS" admin and rot password

    the procedure you post is wrong!



    ------------------------------
    TechHelp24
    ------------------------------



  • 10.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-13-2020 02:20 PM
    If you read the original before he edited, he didn't have the root password either @A.Bongiorno

    If it makes you feel good to point out when someone is wrong because you NEVER make mistakes, I'm proud of you. Although, I didn't. You could have just responded to his message rather than try to prove your mightiness LMAO. You are a joke!!

    ------------------------------
    Sr. Storage Admin
    ------------------------------



  • 11.  RE: configuration SAN switch 300

    Posted 02-12-2020 10:03 PM
    ​​​@shahzad Pirzada

    the statement about password recovery - in your case - posted by @marshit , is totally Wrong.

    this root password recovery, is related to the boot password, at this point you should don't GAME!!! trough that menu in order to reset the password, otherwise get a risk to make the switch inaccessible.

    You have simple to reset the password in the FOS, admin and root, where here the procedure is totally different.

    here in the community are Hundreds such thread abou pwd recovery, so please use the search option.
    ​​​​

    ------------------------------
    TechHelp24
    ------------------------------