DX Infrastructure Management

Tech Tip: UIM integration with NFA Error: HTTP request to NFA status line: HTTP/1.1 404 Not Found 

08-03-2015 12:19 PM

Summary

When attempting to integration UIM 8.2 with the NFA 9.3.1 using the nfa_inventory probe, you may see the error below in the nfa_inventory probe log:

ViewLog.png

[Connection tester - 0, nfa_inventory] **** NFA API URI: http://x.x.x.x:80/ReporterDataSource/InventoryWS.svc/GetNFAUrls

[Connection tester - 0, nfa_inventory] HTTP request to NFA status line: HTTP/1.1 404 Not Found

[Connection tester - 0, nfa_inventory] Response from HTTP request to NFA was: 404

[Connection tester - 0, nfa_inventory] Exception occurred while attempting HTTP request to NFA at x.x.x.x

[Connection tester - 0, nfa_inventory] org.apache.http.client.HttpResponseException: Response from API was not 200 OK. The status code was: 404

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeHttpRequest(RestfulClient.java:116)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeGet(RestfulClient.java:84)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeGet(RestfulClient.java:74)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.InventoryCollector.getNfaUrlsFromNfa(InventoryCollector.java:166)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.Inventory.getNfaDrillinUrls(Inventory.java:56)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.InventoryProbe.testResource(InventoryProbe.java:321)

  at com.nimsoft.probe.framework.genprobe.sdk.GenSession.testConnection(GenSession.java:131)

  at com.nimsoft.vm.BaseProbe$2.run(BaseProbe.java:203)

  at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)

  at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

 

 

[Connection tester - 0, nfa_inventory] Failed to connect to x.x.x.x

[Connection tester - 0, nfa_inventory] java.lang.IllegalStateException: Failed to communicate with the NFA console.

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeHttpRequest(RestfulClient.java:124)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeGet(RestfulClient.java:84)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeGet(RestfulClient.java:74)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.InventoryCollector.getNfaUrlsFromNfa(InventoryCollector.java:166)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.Inventory.getNfaDrillinUrls(Inventory.java:56)

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.InventoryProbe.testResource(InventoryProbe.java:321)

  at com.nimsoft.probe.framework.genprobe.sdk.GenSession.testConnection(GenSession.java:131)

  at com.nimsoft.vm.BaseProbe$2.run(BaseProbe.java:203)

  at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.FutureTask.run(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source)

  at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source)

  at java.lang.Thread.run(Unknown Source)

Caused by: org.apache.http.client.HttpResponseException: Response from API was not 200 OK. The status code was: 404

  at com.nimsoft.probe.network.nfa_inventory.util.RestfulClient.executeHttpRequest(RestfulClient.java:116)

  ... 12 more

 

Solution

You must install WCF Activation under the .NET Framework 3.5.1 features in Server Manager.

1. Open Server Manger - Start->Administrative Tools->Server Manager

2. Click on Features then Add Features

Add_feature2.png

3. Expand .NET Framework 3.5.1 Features and check the box for "WCF Activation"

wcf_activation.png

 

4. Click Next and then Install.

 

5. Once installed recycle the nfa_inventory probe in UIM and check to see that the error no longer appears.

recycleProbe.png

Statistics
0 Favorited
1 Views
0 Files
0 Shares
0 Downloads

Tags and Keywords

Comments

11-18-2015 01:56 PM

Pictures should be visible now, let me know if there is still an issue.

11-18-2015 01:53 PM

Glad to hear this helped you out, I will get the image issues corrected.

11-18-2015 01:34 PM

Just a note that those links to the images don't work.  Was still able to fix my problem though.  Many thanks!

Related Entries and Links

No Related Resource entered.