Clarity PPM

Expand all | Collapse all

PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

Jump to Best Answer
  • 1.  PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10-28-2015 03:28 PM

    Good Afternoon,

     

    I am trying to run a GEL script from the command line and I get the following error when I try to validate the script:

     

    Could not load logger template. Using default configuration.

    Clarity Installation Directory not found: Gel Script Validation cannot be Performed

     

    I was able to run GEL from the command line in 13.3 but I can't in 14.2. I have the XOG client set up on the app server and am executing it from there. Is there a configuration item I missed?

     

    Thanks in advance!



  • 2.  Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line
    Best Answer

    Posted 10-28-2015 04:12 PM

    Do I understand correctly that you installed the XOG client onto the app server and ran it from there?  If so, you could skip that and try just running gel.bat or gel.sh from the $NIKU_HOME/bin folder where your app server was installed instead.



  • 3.  Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10-28-2015 04:33 PM

    Nick,

     

    That did the trick, sir! Thanks so much!



  • 4.  RE: Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10 days ago
    Edited by Esteban Vazquez 10 days ago
    Hi, i am starting with gel and got the same problem.



    But when run the gel -validate [script] (gel.bat) I've got the same response.
    it's getting executed in the XOG\bin folder and in any other folder gel isn't recognized as a system command.

    Please help. Any feedback is welcome.

    Thanks, Esteban


  • 5.  RE: Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10 days ago
    This what the bin directory could look

    gel should be reconized as a command when you run it from the bin directory.
    To run is from any other directory you should add ..\bin to the path.




  • 6.  RE: Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10 days ago
    sure, I'm running the command there.

    the problem is the "could no load logger...." message.
    it shows when trying a "gel -validate [script]" command​​.


  • 7.  Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 12-11-2018 04:13 AM

    hi I was also facing the same issue but now I ricieve this

    even if I run the command from the XOG client

     

    thank you



  • 8.  RE: Re: PPM 14.2: Error When Running GEL Scripts From the Command Line

    Posted 10-11-2019 08:53 AM
    @Sibusiso Nhleko you are already in the bin folder when issuing the command and hence below command should work

    G:\CAPPM\CAPPM\bin>gel -validate hello.xml ​

    - Tejas