Clarity Service Management

Expand all | Collapse all

Problem using ShowAlertMsg

Jump to Best Answer
  • 1.  Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-05-2017 02:30 PM

    Hi,

     

    There is a requirement to flash Banner if specific category with flag 1 is selected in Incident form.

    So I have tried to use the below code in Detail form

     

    <PDM_IF "$args.category.ztrigger" == "1">
    showAlertMsg("Incident Area is Triggerable");
    <PDM_ELSE>
    </PDM_IF>

    But While using these scripts, I am not able to use Quick Profile .

    When Analyst click on Quick Profile Tab and he will search perticular user and tried to use the incident template and click new to create incident using the template then the user selected in previous step does not come in Incident Page.

     

    This happens only when I use above code in Incident form.

     

    Can anybody suggest Is there any other method to show alert or to change somewhere else so that user selected in Quick Profile Tab will be selected on clickign in Incident template.

     

    Thanks

    Mayur Malhotra



  • 2.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-07-2017 04:03 PM

    Why do you have <PDM_ELSE> when there is no code to execute?

    Where in the detail_in.htmpl form have you placed this code?



  • 3.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-07-2017 04:15 PM

    or, in what file this is placed?  it does not seem to be detail_in.htmpl.



  • 4.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-07-2017 04:29 PM

    I have placed in detail_in.htmpl file. Also I have also tried to remove else but the issue remains same. I have placed this code just after the category field of incident form.

     

    Thanks

    Mayur Malhotra



  • 5.  Re: Problem using ShowAlertMsg
    Best Answer

    Posted 04-07-2017 05:09 PM

    I think a better place might be in the function loadActions()

    Also, try the JavaScript alert function as an alternate to see if that produces the same issue.



  • 6.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-10-2017 07:31 AM

    Hello Lindsay,

     

    Thanks for suggestion, it works fine. either alert function or showAlertMsg both works fine in function loadactions(). And giving no errors.

     

    Thanks

    Mayur



  • 7.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-07-2017 05:29 PM

    I just tried it out here in the lab using a SDM 14.1 CP3 and everything worked fine. I used "auto_assign", not "ztrigger"

    can you run this command and show us the output:

    bop_sinfo -d pcat|findstr "ztrigger"

    and

    pdm_extract -f "select ztrigger from Prob_Category where sym='the_sym_of_that_category_in_that_template'"

    Also what version of SDM you have?



  • 8.  Re: Problem using ShowAlertMsg

    Posted 04-10-2017 05:55 AM

    Hi Mayur,

    The suggesstion  that was provided was of any help...

    ~Vinod.