Clarity Service Management

Expand all | Collapse all

fields "z" shows erroneous information

  • 1.  fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-20-2016 01:13 AM

    Hi everyone,

    I am working with CA SDM and CABI version 12.9, we need to update the derived universe, to add new z fields.

    the fields were added without problems, but when I try to make a report sample information as follows.

    we need the name of each record. and not the ID.

    reporte_error.png

     

    we have taken the following actions:

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    http://www.ca.com/us/support/ca-support-online/product-content/knowledgebase-articles/tec581824.aspx

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Create attribute aliases in CA Service Desk Manager

    Log in to CA Service Desk Manager as an Administrator.

    Click the Administration tab.

    Expand Service Desk, Application Data, Codes and browse to the Attribute Alias node.

    Click Create New to add a new alias and use below values based on the example scenario above:

    Object Name = cr

    Alias Name = Use a name that you can easily qualify this when using reporting. For example, zcustomer_zBPType_Name

    Alias Value = customer.zBPType.name

    Update CABI Universe:

    Create or update the Derived CABI Universe by adding a new Object under the Request -> Request Details class.

    Create a new object under Request Details with a name zCustomerBPTypeName and in the Select section type: cr.zcustomer_zBPType_Name

    Click on Validate to ensure syntax is correct.

    Save and export the universe.

    and run the command:

    pdm_cache_refresh -t attr_alias

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     

    You can help me change the format of the information?

    because this problem is affecting my production environments.

    Regards,

    Marco Velazquez.



  • 2.  Re: fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-22-2016 09:32 AM

    Is the zfield pointing to another table?

     

    Sounds like you may need to define a join of some sort to get the correct data...



  • 3.  Re: fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-22-2016 11:10 AM

    Hi Brian

     

    how define "join" in CA SDM, for change the information in my environment.

     

    Regards,

    Marco Velazquez.



  • 4.  Re: fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-23-2016 03:59 AM

    This needs to be defined in CABI (i.e. the Designer to be precise)

     

    Regards,

    Brian



  • 5.  Re: fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-24-2016 08:26 PM

    Can you provide us  bop_sinfo -qd cr        output  where znodos  is defined.   based on that we may need bop_sinfo -qd on the table that znodos is using too.

     

    _R



  • 6.  Re: fields "z" shows erroneous information

    Posted 08-30-2016 05:44 AM

    Hi,

    Did you fix your problem?

    Did you provide the requested to Raghu?

    Still need help?

    /J