CA Service Management

Expand all | Collapse all

WEBI report not exporting with formatting

Jump to Best Answer
  • 1.  WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-16-2014 09:58 AM

    SDM 12.6

    CABI 3.3 SP1 (12.6.0.1596)

     

    When creating a WEBI report and adding formatting options (mostly table coloring), I can't seem to get those to stick when exporting. When trying to export to Excel, most colors are lost or replaced by a very dull palette. I understand that has to do with excel 2003 having limited color palette options. When I try to export to Excel 2007, I get an error when trying to open it that it needs to be repaired. Doing so leaves all reports/tabs empty except for the rightmost tab which has its formatting intact.

     

    Anyone else run in to this or know of a workaround? I've opened a support ticket as well but wanted to reach out to the community (and try out the new stuff ) !



  • 2.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-16-2014 11:44 AM

    Are you doing "Save As Excel" from the document-level or "Export as Excel" from the dataprovider/query?



  • 3.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-16-2014 12:55 PM

    I've tried when opening the WEBI in View mode (Document > Save to my computer as > Excel and Excel 2007) and while an Edit mode (Floppy > Save to my computer as > Excel and Excel 2007)

     

    Both produce the same results:

         Excel : Data in tact, but mostly unformatted (no alternating row colors, wrong header color, etc)

         Excel 2007: Repairs on open, most or all data removed. On some reports the last tab will be intact with formatting, on others it is blank as well.



  • 4.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-16-2014 01:41 PM

    Does the same behavior occur if you use the WEBI Rich client as opposed to Infoview?



  • 5.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-16-2014 01:48 PM

    Hmm, hadn't tried that, never really bother with the Rich client. Will give it a shot and report back

    Edit: Same issue. This is what it says when it tries to repair:

    Excel completed file level validation and repair. Some parts of this workbook may have been repaired or discarded.

    Removed Records: Worksheet properties from /xl/workbook.xml part (Workbook)



  • 6.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-16-2014 04:07 PM

    What version of Excel are you using, 2003 or 2013,  just to make sure.

     

    Thx

    _R



  • 7.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-16-2014 04:10 PM

    Sorry, 2013. Thought I had mentioned that in the original post



  • 8.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-16-2014 09:49 PM

    Thank you for clarifying it.

     

    Office 2013 I dont believe is part of supported releases of Office for Export yet. I believe 2010 is atmost what we see right now.  I'll check on the same and get back to you.

     

    _R



  • 9.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-17-2014 09:20 AM

    Was hoping it'd be something simple, but I just had a coworker try that is on 2010 and he has the same issue (gets repair message, then ends up blank)



  • 10.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-17-2014 11:27 AM

    Would you be able to share a screenshot of the error?

     

    In addition, would you be willing to share the Excel export of the WEBI report?



  • 11.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-17-2014 12:33 PM
    • webi.png - How it looks in WEBI
    • error.ping - Error when opening xslx file
    • CMDB.xls - "Excel" export. Data, but no/incorrect formatting
    • CMDB.xlsx - "Excel 2007" export

     

    This is using the OOTB vertical table template in WEBI, but I've tried manually changing the colors and such but the issue persists.

    Attachment(s)

    xls
    CMDB.xls   158 KB 1 version
    xlsx
    CMDB.xlsx   53 KB 1 version


  • 12.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-17-2014 01:34 PM

    I am able to open the XLS version without any problem and the formatting stays intact.

     

    You receive the error message on both the XLSX and XLS versions?



  • 13.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-17-2014 01:54 PM

    The error is only on the xlsx (2007) version. The xls version opens without issue, but does not retain all formatting. It only has the color on the header row (but not the same color as the WEBI), but the alternating data rows are all white. They should be alternating between white and light blue, but the problem happens even when changing the colors.



  • 14.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-17-2014 02:07 PM

    CABI r3 is limited to the colors it supports.

     

    In addition, there is actually a limitation from RDL (Report Definition Language) - the language used for converting WEBI documents to Excel.

     

    Some other known limitations are:

     

    - Not all graphs are supported

    - The format of all lines is the one applied to the first line of the report

    - Blank columns are supported

    - Blank lines are not supported unless directly under the column header

    - Titles and comment must be inserted inside a text box; only one format of font can be applied per text box

    - Text boxes must not overlap.



  • 15.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-17-2014 02:13 PM

    I understand that the XLS is limited to the color palette of Excel 2003 hence the small color selection, but my understanding was that the 2007 was supposed to allow for more precise formatting, yet it won't open. Does the XLSX file open for you?



  • 16.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-17-2014 02:15 PM

    No it does not - I am using Excel 2010



  • 17.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-17-2014 02:21 PM

    Would it be possible for you to try the 2007 export in your environment? I'm curious if its just an issue we are having and not with the tool itself



  • 18.  Re: WEBI report not exporting with formatting
    Best Answer

    Broadcom Employee
    Posted 06-20-2014 10:26 AM

    I have an update on this

     

    1) InfoView colors are not truly getting exported the same way to Excel (2010 / 2013)  -->  We can reproduce this in house both with CABI 3.3 SP1 and  3.3 SP2

     

    2) Save As Excel 2007  results in corrupt file -->  I can reproduce this with  CABI 3.3 SP1   but not with CABI 3.3 SP2

     

    3) With CABI 3.3 SP2 ->    Save As Excel 2007 is preserving the colors from basic tests I did.

     

    CABI 3.3 SP2  can be downloaded from   ftp://ftp.ca.com/caproducts/CABI/CABI-3.x/boeXIR3_SP7/Windows/    incase you want to give this a shot.

     

    _R



  • 19.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 06-20-2014 10:33 AM

    You can also refer to the following TECDOC on how to install CABI SP7

     

    SAP NetWeaver Portal



  • 20.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 06-20-2014 10:53 AM

    Thanks, we just recently updated our BOXI so I thought we were current, looks like the new version came out about a month ago. Will give that a try and report back if that fixes the issue



  • 21.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 08-07-2014 04:57 PM

    Hello L.Elias,

     

    I was wondering if you have any results to share on this matter.

     

    Thanks for the update
    _R



  • 22.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Posted 08-11-2014 10:35 AM

    We did test the newer patch in DEV and that seems to have resolved the issue. It has not yet been scheduled to be pushed to PROD yet but I expect that to solve the problem.



  • 23.  Re: WEBI report not exporting with formatting

    Broadcom Employee
    Posted 08-11-2014 01:47 PM

    That's good to hear.

     

    Would you be able to close this thread as Answered ?

     

    Thank you for sharing the update again!

     

    _R