DX Application Performance Management

Expand all | Collapse all

jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode

Jump to Best Answer
  • 1.  jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode

    Broadcom Employee
    Posted 09-03-2020 08:17 AM
    hi, jboss 7.1.4 (opejdk 1.8.0_161) in domain mode doesnt start and doesnt show any log message at all when trying to start with apm agent 10.7SP3.
    based on some KBs i attached logManager into system-properties as well, bud it didnt help.
    the modified part of the domain.xml is attached below. nothing else was changed on the jboss part.
    we tried to disable autoprobe in the agent profile, but it didnt help either.
    do you have any idea what the rootcause could be and how to solve it? or a working/used domain.xml that i could use to compare it with.

    <server-groups>
    <server-group name="PIDEVa-sg-1" profile="PIDEVa">
    <jvm name="default">
    <heap size="4096m" max-size="13312m" />
    <stack size="1024k" />
    <jvm-options>
    ...
    <option value="-javaagent:/opt/xxx/APM/wily/Agent.jar" />
    <option value="-Xbootclasspath/p:/opt/apsf/JBoss/jboss-as/modules/system/layers/base/org/jboss/logmanager/main/jboss-logmanager-2.0.7.Final-redhat-1.jar;/opt/apsf/JBoss/jboss-as/modules/system/layers/base/org/jboss/log4j/logmanager/main/log4j-jboss-logmanager-1.1.4.Final-redhat-1.jar;/opt/apsf/JBoss/jboss-as/modules/system/layers/base/org/wildfly/common/main/wildfly-common-1.2.0.Final-redhat-1.jar" />
    </jvm-options>
    </jvm>
    <socket-binding-group ref="ha-sockets-1" />
    <deployments>...</deployments>
    <system-properties>
    <property name="java.util.logging.manager" value="org.jboss.logmanager.LogManager" boot-time="true" />
    <property name="jboss.modules.system.pkgs" value="org.jboss.byteman,com.wily,com.wily.*,org.jboss.logmanager" boot-time="true" />
    <property name="com.wily.introscope.agentProfile" value="/opt/APM/wily/core/config/IntroscopeAgent.profile" boot-time="true" />
    </system-properties>
    </server-group>
    </server-groups>

    thank you, stefan


  • 2.  RE: jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode

    Broadcom Employee
    Posted 09-04-2020 09:48 AM
    Check this: https://knowledge.broadcom.com/external/article?articleId=12899
    Does the JVM log gets created? What is on the console command when starting?


  • 3.  RE: jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode
    Best Answer

    Broadcom Employee
    Posted 09-06-2020 10:44 AM
    "java.util.logging.manager" and "jboss.modules.system.pkgs" should be done in domain.conf in the JBoss 'bin' folder, not the host.xml.
    This needs to be done on each slave. If the master is also running JVMs, then the same change also needs to be made to it.


    ------------------------------
    Custom Solution Architect
    Broadcom
    ------------------------------



  • 4.  RE: jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode

    Broadcom Employee
    Posted 09-06-2020 10:46 AM
    Also make sure you're pointing to the right location for the additional JARs. Patched JBoss servers put the updated JARs into a hidden directory.

    ------------------------------
    Custom Solution Architect
    Broadcom
    ------------------------------



  • 5.  RE: jboss 7.1.4 doesnt start with apm agent in domain mode

    Broadcom Employee
    Posted 09-06-2020 10:57 AM
    shows the location of the hidden files after patching


    ------------------------------
    Custom Solution Architect
    Broadcom
    ------------------------------