Service Virtualization

Expand all | Collapse all

Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

Jump to Best Answer
  • 1.  Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-24-2020 10:49 AM
    Hi All,
    This is my first post, please don't throw eggs at me for asking trivial questions.
    Recently, we are no longer able to access the Virtual Service Metrics Reports from the DevTest Portal. When clicking of the "Virtual Service Metrics" on the DevTest Portal page, the "Virtual Service Metrics" tab opens with a blank page and "stuck"  with the "Loading" gif at the top of the page.
    I've looked at the portal.log, portal-grails.log and found no errors, hoping for someone to point me in the right direction. Please note that I have accessed these reports before from the same VSE server and they were working with version 10.4. The reports function stopped working after "upgraded" to version 10.6.
    My setup:
    OS: Red Hat Enterprise Linux Server release 6.10 (Santiago)
    DevTest Version: 10.6
    DB: Oracle Database 12c Enterprise Edition Release 12.1.0.2.0 - 64bit Production

    Thank you for your time and knowledge.

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------


  • 2.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Broadcom Employee
    Posted 08-24-2020 10:52 AM
    HI Long Ton
           Please could you confirm if you are able to get data for other reports related to VSE ?

    --
    regards
    Sankar Natarajan





  • 3.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 01:01 AM
    Hi Sankar, 
    I'm unable to get any other reports, same issue experience.

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------



  • 4.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Broadcom Employee
    Posted 08-24-2020 11:00 AM
    HI Long Ton
            In order to diagnose this further, please kindly follow the steps below:

    1. Go to registry machine and edit LISA_HOME/logging.properties file

    Insert the following entry at the end of the file (last line)
    log4j.logger.net.sf.jasperreports.engine.query.JRJdbcQueryExecuter=debug  

    2. Save this file

    3. Restart registry service

    4. Wait for couple of minues

    5. Login to Portal and reproduce the problem

    6. Share registry.log file from LISA_HOME/lisatmp_10.6.0 folder

    --
    regards
    Sankar Natarajan





  • 5.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 01:03 AM
    Hi Sankar,
    I've followed your instructions and shared the registry.log with the support team. They will reachout to you with that information.
    Thank you so much for your assistance.

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------



  • 6.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-25-2020 05:34 AM
    Hi Long Ton,

    Are you getting errors only related to reports or in other functional behavior of DevTest portal?

    Thanks

    ------------------------------
    Regards,
    Vaibhav Jain
    Capgemini
    ------------------------------



  • 7.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 01:05 AM
    Hi Vaibhav,
    There are no errors displayed on the portal for any of the reports. It just "stuck" with the loading gif spinning.

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------



  • 8.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 02:31 AM
    Hi Long Ton,

    As per my understanding, metric data is stored in DB and some logs from registry.log & vse.log files may help.

    Also, Could you share the logs suggested by "Sankar Natarajan" to analyze it further.

    Thanks



    ------------------------------
    Regards,
    Vaibhav Jain
    Capgemini
    ------------------------------



  • 9.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 03:02 AM
    Hi Vaibhav,
    I've gone through and shared the logs with the support team. Unfortunately I'm unable to upload them here due to company policy.
    Thanks heaps for your time.

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------



  • 10.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 03:40 AM
    No Worries Mate :)

    Please share your findings here as well once your issue is resolved.

    Thanks

    ------------------------------
    Regards,
    Vaibhav Jain
    Capgemini
    ------------------------------



  • 11.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Broadcom Employee
    Posted 08-27-2020 10:58 AM

    HI @Long Ton

    If you are using Portal in SSL mode and you don't have Registry hostname entry in SSL certificate, then you will get this error.
    Can you please check if that is the case.

    Thanks,
    Ashirvad Gupta



    ------------------------------
    R&D Software Engineer 3
    Broadcom Inc | Plot 115/1, 115/16-115/21 | Hyderabad, 500032
    ------------------------------



  • 12.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading
    Best Answer

    Broadcom Employee
    Posted 08-27-2020 10:58 AM
    HI Long,

    Portal does registry hostname verification while loading the reports if running in SSL mode. 
    Now you have two options to solve that:
    1)  You can add registry hostname entry in the SSL certificate which you are using for the portal.
    2) You can disable hostname verification. You can add -Dzuul.sslHostnameValidationEnabled=false in Portal VM Options and run Portal.

    After doing that just restart Portal. You will be able to see the reports.

    Thanks,
    Ashirvad Gupta


  • 13.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Posted 08-27-2020 10:58 PM
    Hi Ashirvad,
    Thank you so much for looking into this and provided resolution options. Option 2 has fixed the issue but I'm still not sure why this issue occurred as the server's certificates used are issued by our PKI department and have included the host-name and all of its aliases (in the Subject Alternative Name).
    Once again, thank you for your assistance. We'll use option 2 for the meantime but I'll work with the support team to resolve the issue with options 1.
    Cheers,

    ------------------------------
    Virtual Service Tech
    Canberra - Australia
    ------------------------------



  • 14.  RE: Virtual Service Metrics Reports stuck at loading

    Broadcom Employee
    Posted 08-28-2020 12:41 AM
    Hi Long,

    I am handling your case as well. Let's talk in the call. 

    Thanks, 
    Ashirvad Gupta

    ------------------------------
    R&D Software Engineer 3
    Broadcom Inc | Plot 115/1, 115/16-115/21 | Hyderabad, 500032
    ------------------------------