DX Infrastructure Manager

Expand all | Collapse all

https in ca uim 20.3

  • 1.  https in ca uim 20.3

    Posted 19 days ago
    hi !

    i configured my 20.3 uim to https, but when i click on a published dashboard from the list it opens the new tab with http.
    how can i fix it?
    thank you.


  • 2.  RE: https in ca uim 20.3

    Broadcom Employee
    Posted 18 days ago
    Don't know, and see you already have a case open for it.

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 3.  RE: https in ca uim 20.3

    Broadcom Employee
    Posted 17 days ago
    FYI for community these are custom build dashboards via the dashboard designer and then published, at Dashboards move the slider to show published dashboards and click one of those which opens to http.
    A defect has been opened for this. 


    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 4.  RE: https in ca uim 20.3

    Posted 11 days ago
    cabi server (wasp) has to be configgured for the same protocol that OC (UMP) server wasp is using.  ie OC is https then CABI has to be https,
    also configure cabi probe setup/cabi_url key with the full url to the cabi front-end (eg https://cabi_server_name/cabijs)

    ------------------------------
    Knows a little about UIM/DXim, AE, Automic
    ------------------------------



  • 5.  RE: https in ca uim 20.3

    Posted 9 days ago
    guys i dont think you understand the issue....

    oc wasp - https 443
    cabi wasp - https 443
    WORKING FINE !
    all working with https. i promise you.

    what is the issue?

    OC (https) -> dashboards (https) -> "show published dashboards" (https)  -> clicking on a published dashboard -> redirect to the dashboard URL via HTTP





     if im typing "https" in the url it works fine.

    why the redirect from OC to the published dashboard is via http? its a BUG.

    i did the part of "redirect http to https" from the documentation, i all the parts event the new one , even noticed that Broadcom added some more things to do at '10 nov 2020'.
     ( https://techdocs.broadcom.com/us/en/ca-enterprise-software/it-operations-management/unified-infrastructure-management/20-3/installing/optional-post-installation-tasks/configure-https-in-admin-console-or-ump.html )



  • 6.  RE: https in ca uim 20.3

    Broadcom Employee
    Posted 9 days ago
    Think someone else reported this here, think it is best to open a support case.

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 7.  RE: https in ca uim 20.3

    Posted 9 days ago
    hi david, i have opened a case i don't think the support understand me...


  • 8.  RE: https in ca uim 20.3

    Broadcom Employee
    Posted 9 days ago
    Request the case owner discus this with me or provide the case number.

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 9.  RE: https in ca uim 20.3

    Posted 9 days ago
    case id 32364768
    thank you so much !


  • 10.  RE: https in ca uim 20.3

    Broadcom Employee
    Posted 9 days ago
    Your case was associated to an existing defect:
    OC is configured to redirect http to https.  When viewing the dashboards menu in OC and selecting 'Show Published Dashboards', the generated links are all http.  When clicking the links, the page is not redirected to https.  The user is prompted to log in without https.

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 11.  RE: https in ca uim 20.3

    Posted 4 days ago
    David

    I thought when it is generating the links it uses the cabi_url key if it exists? otherwise it generates a magical but wrong url.  Or is this not covered by the cabi_url key functionality?

    Regards, Andrew

    ------------------------------
    Knows a little about UIM/DXim, AE, Automic
    ------------------------------