DX Infrastructure Manager

Expand all | Collapse all

connection test failed error + Sybase probe

  • 1.  connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-26-2020 04:11 AM

    Hello,

    We are getting a connection test failed error in the Sybase probe while creating a test connection. So basically the Sybase probe is deployed in a client machine. We are trying to create a profile for the prod servers where DB is running, Please let us know any solution to resolve this. Its an linux system 

    Thank you



  • 2.  RE: connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-26-2020 08:16 AM
    Have you reviewed the installation consideration section and the configuring the system path sections?
    http://techdocs.broadcom.com/content/broadcom/techdocs/us/en/ca-enterprise-software/it-operations-management/ca-unified-infrastructure-management-probes/GA/alphabetical-probe-articles/sybase-sybase-monitoring/sybase-sybase-monitoring-release-notes.html#concept.dita_3ddf881bed36d28f21314ad265f8b2559f7d963f_InstallationConsiderations

    If you have you will need to provide more information such as target server type and version?
    Os type and the version where the probe is installed?
    robot version?
    detailed information from your lolevel 5 logs

    ------------------------------
    Gene Howard
    Principal Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 3.  RE: connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-27-2020 09:05 AM

    Hi@Gene Howard

    The paths are perfect. even though there is a similar Sybase client setup already which is working fine.

    For client server details

    OS type: SUSE LINUX server for sap applications 12 SP2

    Version : 12-SP2

    Version_ID : 12.2

    Sybase probe version : 4.31

    robot version : 7.93

    Even for Target server the OS type and version is similar.

    The logs are below:-

    sybase: (Connect) Profile: test connection SybaseError ct_con_alloc(connection) failed, err: 0

    sybase: (Connect) Profile: test connection SybaseError ct_con_alloc(connection) failed, err: 0

    ​Only these logs are getting


  • 4.  RE: connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-27-2020 09:14 AM
    Does this article help?

    https://ca-broadcom.wolkenservicedesk.com/external/article?articleId=111572

    Steve

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    US
    ------------------------------



  • 5.  RE: connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-27-2020 11:08 AM
    I think you are saying that from the sybase robot, just using the sybase client with no UIM involved you can connect fine to your DB or DB instance. If not you need to get there. If so with the user your logged in as dump the environment  with the env or set commands and verify what you put into the controller probe. Had an issue where there were 2 versions on Sybase client and the controller was pointing to the wrong one.


  • 6.  RE: connection test failed error + Sybase probe

    Posted 02-27-2020 02:02 PM
    What is the version of Sybase?