DX Infrastructure Manager

Expand all | Collapse all

Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

  • 1.  Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Posted 12 days ago
    Hi

    When trying to upgrade our Windows 2019 - UIM 20.1 installation to UIM20.3, the installer does not detect our running installation and tries a clean install. Support is rejecting the case as not part of scope... :(

    I have upgraded other servers in our lab with out issues, but this production server is complaining.

    Anyone experienced similar or have suggestions to workaround?

    ------------------------------
    Senior engineer
    NetNordic.com
    Norway
    ------------------------------


  • 2.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Broadcom Employee
    Posted 12 days ago
    The installer looks for:
    the hidden folder C:\Program Files\Zero G Registry\.com.zerog.registry.xml
    or on linux it'll be a file called /var/.com.zerog.registry.xml

    This KB doc is for a different scenario however provides info that could be helpful.
    Article title: UIM 9.1.0 Upgrade Fails
    Article Id: 133743
    https://knowledge.broadcom.com/external/article?articleId=133743


    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 3.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Broadcom Employee
    Posted 11 days ago
    figuring the Nimsoft location is still C:\Program Files (x86)\Nimsoft yes it should have picked it up.
    Check C:\tmp\ca_uim to see if it has any additional info.
    Note that log is cumulative so it will start with the install of the older versions.

    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 4.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Broadcom Employee
    Posted 11 days ago
    2020-11-12 19:13:37,101 INFO ia.UIMServerProductRegistryCheckAction:getProductInfoFromIAProductRegistry:109 [AWT-EventQueue-0] - This product_id ee49becc-1efa-11b2-8aab-f7901e5f1358 is not installed in the IA product registry.
    2020-11-12 19:13:37,101 INFO ia.UIMServerProductRegistryCheckAction:nimInstallAction:62 [AWT-EventQueue-0] - Product is not installed. Setting upgrade flag == fals
    OK so it is not finding the registry entry for it.
    Think this is what it looks for.

    other than taking a snapshot of the systems prior to proceeding not sure what the next best step is.
    guess first thing is to check if it is there or not.
    could export from another hub and import,
    or just proceed with the install and enter in all the same info as you have now. 


    ------------------------------
    Support Engineer
    Broadcom
    ------------------------------



  • 5.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Posted 11 days ago
    Ok. Thanks. I'll check it out during Monday.
    I'll post an update from my findings.

    Have a nice weekend!





  • 6.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Posted 7 days ago

    I verified the registry config. There were one missing component; ArchiveUrl. I added the string, but didn't have any impact...

    I'm open for any suggestions.

     

    Med vennlig hilsen / Best regards,

    Joachim Stenhjem

    Senior System Engineer

    NetNordic Norway AS

    Conrad Mohrsvei 23B

    |

    5072 Bergen

    |

    Norway

    +47 95884495

    |

    joachim.stenhjem@netnordic.com

    www.netnordic.no

    |

    Følg NetNordic på LinkedIn

     






  • 7.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Posted 7 days ago

    I sorted out the issue. For some reason the property file used by the installer was missing.

    C:\Program Files\Zero G Registry\.com.zerog.registry.xml

    I copied the file from an other server. Problem solved. The installer now detects the old installation and prompts to upgrade.



    ------------------------------
    Senior engineer
    NetNordic.com
    Norway
    ------------------------------



  • 8.  RE: Upgrade from 20.1 to 20.3 - Installation not detected

    Posted 7 days ago
    I did't catch the missing file, just found the folder... You spotted this directly David. Good job!

    ------------------------------
    Senior engineer
    NetNordic.com
    Norway
    ------------------------------