DX Infrastructure Manager

Expand all | Collapse all

Mail is not generating when the alarm raised in UIM

  • 1.  Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 04:44 AM

    Hello,

    I've done the configuration of emailgtw probe but the mail is unable to generate from the alarm.

    I'am hereby attaching the screenshots.

    regards,

    noman=-

     

     

     



  • 2.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 05:29 AM

    quick check lists

    - have you checked smtp server connectivity with [test] button available in emailgtw probe gui

    - have you created auto operator (in nas probe) with action=EMAIL along with valid recipients



  • 3.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:09 AM

    Hy

    How i test smtp server is connected ,Because in new version of emailgtw there is no test button option,and

    i configure all the things but unable to send email when alarm is generated.



  • 4.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:14 AM

    open emailgtw probe in your infrastructure manager - [properties] - [smtp]

    Nimsoft Probes: emailgtw v2.4 



  • 5.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:27 AM

    Thanks Yu ISHITANI ,

     

    Yes i found it .  but unable to test , test buttion shows red, is my primary email server correct? what is issue?

     



  • 6.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:37 AM

    red means connection failure - smtp box has to be its tcp port 25 is accessible from emailgtw probe running robot.



  • 7.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:48 AM

    Ok,  what  should i do next ,  id dont know , how to check port is accessible?



  • 8.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 07:51 AM

    telnet <your smtp box> 25



  • 9.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 08:59 AM

    it show me the following message when i try

     

    telnet smtp.gmail.com 25

     



  • 10.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-25-2018 09:54 AM

    Perhaps the emailgtw log will have something helpful.

    Move the log level slider all the way to the right for level 5, apply, OK, deactivate, activate.

    Open the log viewer and Test.

    In the log it will show up with the IP address.

    emailgtw: [Trying IP address [74.125.202.108]]

    nslookup shows that address and .109.



  • 11.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-27-2018 04:22 AM

    You need to white-list the UIM server Ip in your SMTP server . Check the Ignore TLS button and test again 



  • 12.  Re: Mail is not generating when the alarm raised in UIM

    Posted 04-27-2018 04:19 AM

    Hello Omair,

     

    is your question answered ? If you still have this problem you may raise a support case and we can research the debug log for the root cause.

     

    Kind regards,

    Britta Hoffner

    CA Support