Service Virtualization

Expand all | Collapse all

Unable to start VSE ..

Jump to Best Answer
  • 1.  Unable to start VSE ..

    Posted 10-31-2017 10:23 AM

    Hi ,  sudeenly this morning I am started facing this issue.. just vse is gone down and when I tried to start it says 'deamon not started' and below is the logs from  vse.log...

     

    version - devtest 8.3.0 on RHEL 

     

     

    2017-10-31 13:25:34,313Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.boot.class.path'='/opt/lisa/CA/DevTest803/bin//../lib/endorsed/xml-apis-1.4.01.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/bin//../lib/endorsed/xercesImpl-2.11.0.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/bin//../lib/endorsed/serializer-2.7.2.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/bin//../lib/endorsed/xalan-2.7.2.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/resources.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/rt.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/sunrsasign.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/jsse.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/jce.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/charsets.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/jfr.jar:/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/classes'

    2017-10-31 13:25:34,313Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.boot.library.path'='/opt/lisa/CA/DevTest803/jre/lib/amd64'

    2017-10-31 13:25:34,313Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.cpu.endian'='little'

    2017-10-31 13:25:34,313Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.cpu.isalist'=''

    2017-10-31 13:25:34,313Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.io.unicode.encoding'='UnicodeLittle'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.java.command'='com.install4j.runtime.launcher.Launcher start com.itko.lisa.coordinator.VirtualServiceEnvironmentImpl false false   true true false s_10xydxt.png true true 400 300  20 20 Arial 0,0,0 8 500  20 40 Arial 0,0,0 8 500 -1'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.java.launcher'='SUN_STANDARD'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.jnu.encoding'='ISO-8859-1'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.management.compiler'='HotSpot 64-Bit Tiered Compilers'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'sun.os.patch.level'='unknown'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'test.cmde.Windows.NT.(unknown).shell'='cmd /c'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'test.cmde.Windows.Vista.shell'='cmd /c'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'test.cmde.Windows.XP.shell'='cmd /c'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'test.cmde.unix.shell'='sh -c'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'test.cmde.win.shell'='cmd /c'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.country'='GB'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.dir'='/opt/lisa/CA/DevTest803'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.home'='/home/lisa'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.language'='en'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.name'='lisa'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'user.timezone'='GB'

    2017-10-31 13:25:34,314Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'version.number'='8.3.0'

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - LISA prop 'vse.log.trace.truncate.response.at'='2048'

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - Lisa tmp:  /opt/lisa/lisatmp_8.3.0

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - Appdata:   /opt/lisa/CA/DevTest803

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - HotDeploy: /opt/lisa/CA/DevTest803/hotDeploy

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - Available cores: 2

    2017-10-31 13:25:34,315Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.test.Environment - Max heap (mb) : 491

    2017-10-31 13:25:34,342Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - DevTest Solutions, Copyright (c) 2002-2017 CA, All rights reserved.

    2017-10-31 13:25:34,342Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - DevTest Virtual Service Environment - The Server for Virtualized Services.

    2017-10-31 13:25:34,430Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - DevTest Solutions Version :: 8.3.0 (8.3.0.241)

    2017-10-31 13:25:34,431Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - DevTest Solutions Version :: 8.3.0 (8.3.0.241)

    2017-10-31 13:25:34,431Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - Installed patches:

    2017-10-31 13:25:34,431Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - Installed patches:

    2017-10-31 13:25:34,431Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - .... patch_TA328809_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.3.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,432Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - .... patch_TA328809_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.3.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,432Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - ....     TA328809: Fixing JMS/MQ Native VSM backwards compatibility with old VSIs"

    2017-10-31 13:25:34,432Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - ....     TA328809: Fixing JMS/MQ Native VSM backwards compatibility with old VSIs"

    2017-10-31 13:25:34,432Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - .... patch_DE136917_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.4.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,432Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - .... patch_DE136917_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.4.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,433Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - ....     DE136917: MQ recoverable 2035 error with send/open options"

    2017-10-31 13:25:34,433Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - ....     DE136917: MQ recoverable 2035 error with send/open options"

    2017-10-31 13:25:34,433Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - .... patch_DE155570_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.3.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,433Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - .... patch_DE155570_8.3.0_GA.jar: iteration 1 built for version 8.3.0 of DevTest

    2017-10-31 13:25:34,433Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.LisaProductInfo  - ....     DE155570: Fixing IBM MQ connection shut down process"

    2017-10-31 13:25:34,434Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - ....     DE155570: Fixing IBM MQ connection shut down process"

    2017-10-31 13:25:34,434Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - 

    2017-10-31 13:25:34,502Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.coordinator.VirtualServiceEnvironmentImpl - Creating a virtual service environment, name=tcp://ngmdlx-n3sw2.dev.uk.capitalone.com:2013/VSE, testRegistry=tcp://ngmdlx-n3sw2.dev.uk.capitalone.com:2010/Registry

    2017-10-31 13:25:34,502Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - Creating a virtual service environment:

    2017-10-31 13:25:34,503Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - ... VSE Server name: tcp://ngmdlx-n3sw2.dev.uk.capitalone.com:2013/VSE

    2017-10-31 13:25:34,503Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - ..... Registry name: tcp://ngmdlx-n3sw2.dev.uk.capitalone.com:2010/Registry

    2017-10-31 13:25:36,824Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.coordinator.VirtualServiceEnvironmentImpl - User cache initialized with timeout in seconds 3600

    2017-10-31 13:25:36,829Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Starting amq broker

    2017-10-31 13:25:36,862Z (13:25) [main] INFO  com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Starting amq broker 'lisa8' we will listen on port 2013 and address 0.0.0.0

    2017-10-31 13:25:37,029Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Bad start

    java.io.IOException: Failed to bind to server socket: tcp://0.0.0.0:2013/VSE due to: java.net.BindException: Address already in use

                    at com.itko.activemq.util.IOExceptionSupport.create(IOExceptionSupport.java:33)

                    at com.itko.activemq.transport.tcp.TcpTransportServer.bind(TcpTransportServer.java:139)

                    at com.itko.activemq.transport.tcp.TcpTransportFactory.doBind(TcpTransportFactory.java:60)

                    at com.itko.activemq.transport.TransportFactory.bind(TransportFactory.java:131)

                    at com.itko.activemq.broker.BrokerService.createTransportConnector(BrokerService.java:1941)

                    at com.itko.activemq.broker.BrokerService.addConnector(BrokerService.java:253)

                    at com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory.startBroker(ActiveMQFactory.java:438)

                    at com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory.getBrokerServerQueueConnection(ActiveMQFactory.java:595)

                    at com.itko.lisa.net.ServerRequestHandler.startRemoteServer(ServerRequestHandler.java:272)

                    at com.itko.lisa.net.ServerRequestHandler.startRemoteServer(ServerRequestHandler.java:261)

                    at com.itko.lisa.net.ServerRequestHandler.registerTarget(ServerRequestHandler.java:108)

                    at com.itko.lisa.coordinator.LisaServerObjectImpl.register(LisaServerObjectImpl.java:95)

                    at com.itko.lisa.coordinator.VirtualServiceEnvironmentImpl.<init>(VirtualServiceEnvironmentImpl.java:487)

                    at com.itko.lisa.coordinator.VirtualServiceEnvironmentImpl.main(VirtualServiceEnvironmentImpl.java:328)

                    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)

                    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)

                    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)

                    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)

                    at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)

                    at com.install4j.runtime.launcher.Launcher.main(Unknown Source)

    Caused by: java.net.BindException: Address already in use

                    at java.net.PlainSocketImpl.socketBind(Native Method)

                    at java.net.AbstractPlainSocketImpl.bind(Unknown Source)

                    at java.net.ServerSocket.bind(Unknown Source)

                    at java.net.ServerSocket.<init>(Unknown Source)

                    at javax.net.DefaultServerSocketFactory.createServerSocket(Unknown Source)

                    at com.itko.activemq.transport.tcp.TcpTransportServer.bind(TcpTransportServer.java:135)

                    ... 18 more

    2017-10-31 13:25:37,032Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: Failed to start a server listener at port 2,013

    2017-10-31 13:25:37,033Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Failed to start a server listener at port 2,013

    2017-10-31 13:25:37,033Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: Reason: class java.io.IOException Failed to bind to server socket: tcp://0.0.0.0:2013/VSE due to: java.net.BindException: Address already in use

    2017-10-31 13:25:37,033Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Reason: class java.io.IOException Failed to bind to server socket: tcp://0.0.0.0:2013/VSE due to: java.net.BindException: Address already in use

    2017-10-31 13:25:37,033Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: Almost certainly there is another server running on this machine with the same port number

    2017-10-31 13:25:37,033Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Almost certainly there is another server running on this machine with the same port number

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: Change the name by setting the appropriate lisa property (lisa.registryName, lisa.coordName,

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Change the name by setting the appropriate lisa property (lisa.registryName, lisa.coordName,

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: lisa.simulatorName or lisa.vseName) to a fully qualifed name such as tcp://host:4567/MyVSE

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - lisa.simulatorName or lisa.vseName) to a fully qualifed name such as tcp://host:4567/MyVSE

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: or use "-n tcp://host:4567/MyVSE" on the command line or set the environment variable

    2017-10-31 13:25:37,034Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - or use "-n tcp://host:4567/MyVSE" on the command line or set the environment variable

    2017-10-31 13:25:37,035Z (13:25) [main] INFO  System.out                     - WARNING: LISA_MORE_VM_PROPS=-Dlisa.vseName=tcp://host:4567/MyVSE

    2017-10-31 13:25:37,035Z (13:25) [main] ERROR com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - LISA_MORE_VM_PROPS=-Dlisa.vseName=tcp://host:4567/MyVSE

    2017-10-31 13:25:37,039Z (13:25) [Thread-0] INFO  System.out                     - 

    2017-10-31 13:25:37,040Z (13:25) [Thread-7] INFO  com.itko.lisa.net.ActiveMQFactory - Closing AMQ connections

     

     

    overall I understood it is looking to establish connection on 2013 whereas address is already in use as per the logs..

     

    is this something you can help us please?



  • 2.  Re: Unable to start VSE ..
    Best Answer

    Posted 10-31-2017 10:33 AM

    Did you try a netstat on the port and see if it indeed is in use?  If so, try killing the process(es) and restarting the devtest registry and components



  • 3.  Re: Unable to start VSE ..

    Posted 10-31-2017 10:43 AM

    Mark is right, the port 2013 is already in use, so ergo not able to start a VSE on that port.  

     

    If you cannot bring down the VSE normally, then this is probably a hung process and you will have to kill it manually.