Service Virtualization

Expand all | Collapse all

Silent Install 9.1 - devtestlic

Jump to Best Answer
  • 1.  Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 08-18-2016 09:41 AM

    Hello,

     

    I try to industrialize the unstall of the 8.4 to install in silent mode the 9.1 version.

     

    I put this in the response.varfile:

    # install4j response file for DevTest Solutions 9.1.0 (build 9.1.0.399)

    autostartServices$Boolean=false

    caAgreementChoice=2

    createDesktopLinkAction$Boolean=true

    enterpriseDashboardHost=nceslisaserver.************

    enterpriseDashboardPort=1506

    enterpriseDashboardServer=nceslisaserver.************:1506

    installDemoServer=No

    installServer=Yes

    installServices$Boolean=true

    installWorkstation=Yes

    installationType$Integer=0

    steAssociation$Boolean=true

    stgAssociation$Boolean=true

    sys.adminRights$Boolean=true

    sys.installationDir=D\:\\opt\\CA\\DevTest\\DevTest-9.1

    sys.languageId=en

    sys.programGroupAllUsers$Boolean=true

    sys.programGroupDisabled$Boolean=false

    sys.programGroupName=DevTest Solutions

    tstAssociation$Boolean=true

    vsiAssociation$Boolean=true

    vsmAssociation$Boolean=true

     

    ------------------------------------------------------------------------------

     

    when I try the command ligne, the process stop after 5 secs but if I put the devtestlic.xml in the same folder, the install work.

     

    It's mandatory to put the devtestlic.xml in the same folder to use the silent install mode ?

     

    Thank you for your help.

     

    Regards,



  • 2.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-07-2016 12:35 PM

    Hi Julien,

     

    I believe you need to specify where is the license file by using the following property in the response.varfile:

    licenseXmlFile=C\:\\Path\\to\\the\\license\\file\\devtestlic.xml

     

    Thanks,

    Heloisa



  • 3.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-12-2016 11:42 AM

    Hello Maria Heloisa,

     

    I don't understand why we need to use the devtetlic.xml , if we put this:

     

    enterpriseDashboardService=tcp\://XXXXXXXXXXX.net\:2003/EnterpriseDashboard

     

    The goal is use a script to install the workstation into all user computer so I don't want duplicate the licence file.



  • 4.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-12-2016 12:05 PM

    Hi Relbou, 

     

       As a best practice use the devtestlic.xml only for installation where you start the  Enterprise dashboard server but for installations where you start workstations or any other components like Registry , VSE  you should alway point  it to enterprise dashboard server to check-out the license. 

     

    Add the follwing in local.properties file  for  DevTest 8.XX

    enterpriseDashboardService=tcp\://XXXXXXXXXXX.net\:2003/EnterpriseDashboard

     

    and for 9.XX or above add the following 

     

    devtest.enterprisedashboard.host=XXXXXXXXXXX.net
    devtest.enterprisedashboard.port=1506
    devtest.enterprisedashboard.https.enabled=false

     

     

    Thanks ,

    Vamsi 

     



  • 5.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-13-2016 03:56 AM

    Hello Vamsi,

     

    Yes, I need to install the workstation and VSE in local machine, I use the response.varfile who was generated with the first setup of 9.1.

     

    I have this into the response.varfile:

    enterpriseDashboardHost=XXXXXXX.net
    enterpriseDashboardPort=1506
    enterpriseDashboardServer=XXXXXXX.net\:1506

     

    whihout "devtest." before and whihout "devtest.enterprisedashboard.https.enabled=false"

     

    I will try whit your informations.

     

    Thanks,

     

    julien

     

     



  • 6.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-13-2016 04:11 AM

    I tryed it but it doesn't work.



  • 7.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-13-2016 01:39 PM

    Do you have a property called installEnterpriseDashboard=No configured in your varfile?  Maybe if the property is missing, the installer presumes the Ent Dashboard is also being installed thus requiring the license.  I do not know if the property causes the installer to skip the lookup for the license file or not.  

     

    The installEnterpriseDashboard property is documented here:  Installing DevTest Solutions with a Silent Install - DevTest Solutions - 8.4 - CA Technologies Documentation  



  • 8.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-13-2016 01:54 PM

    Can your enterprise dashboard server reachable from your machine where you are starting the registry ? 

     

     

    Thanks, 

    Vamsi 



  • 9.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic
    Best Answer



  • 10.  Re: Silent Install 9.1 - devtestlic

    Posted 09-14-2016 11:51 AM

    Thank you for your reply , it's work now.