DX Application Performance Management

Expand all | Collapse all

APM Team Center ERROR - Please Help

  • 1.  APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 09:59 AM

    So after logging into APM Team Center (v10.1), everything loads up find but then a little while later........I get the following "Fatal Error" pop-up on the top right of the window

     

     

     

    WebView properties file with the following property is already populated correctly.

     

    # URL that points to root of the Enterprise Manager REST API 

    introscope.webview.enterprisemanager.rest.base=http://{EM_HOST}:8081/apm/appmap

     

    Anyone know how to fix this ERROR?

     

    Thanks in advance

    Manish



  • 2.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 10:23 AM

    Hello Mparikh72,

     

    The error you present is most often caused by an issue with configuration particularly if your WebView server and Enterprise Manager/MOM serve are not on the same machine, to be able to direct the WebView/Team Center server to the API of the Enterprise Manager that publishes the data.

     

    In IntroscopeWebView.properties there is a configuration section to point WebView towards the MOM/EM

     

    # URL that points to root of the Enterprise Manager REST API

    introscope.webview.enterprisemanager.rest.base=http://{EM_HOST}:8081/apm/appmap

     

    Update the value of EM_HOST with the real hostname/IP of the Enterprise Manager/MOM.

     

    Other reasons that this could fail is if you have WebView and Enterprise Manager on the same machine but the Enterprise Manager webserver port has been changed. That could be done in one of two ways:

     

    Change of this property in IntroscopeEnterpriseManager.properties:

     

    introscope.enterprisemanager.webserver.port=8081

     

    in which case the value of 8081 in

    introscope.webview.enterprisemanager.rest.base=http://{EM_HOST}:8081/apm/appmap

    needs to be updated to the correct value.

     

    The other scenario is if the Enterprise Manager is configured to use HTTPS for the embedded web server port.

    To recognise that, this property in IntroscopeEnterpriseManager.properties will be uncommented as shown below:

     

    introscope.enterprisemanager.webserver.jetty.configurationFile=em-jetty-config.xml

     

    And then we would need to verify in em-jetty-config.xml the value for the port, by default 8444

     

      <Set name="port">8444</Set>

     

    There is no automatic redirect when using the HTTPS connector so if this is the scenario, you would have to specifically specify HTTPS protocol in the URL

     

    introscope.webview.enterprisemanager.rest.base=https://{EM_HOST}:8444/apm/appmap

     

    If these suggestions do not help, put webview log in DEBUG mode and go through to this for any clue.

     

    Gustavo.



  • 3.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 10:28 AM

    strgu01

    So your first recommendation wouldn't apply b/c I've already configured that property

    your 2nd recommendation wouldn't apply b/c I do not have WV and MoM on the same server

    your 3rd recommendation, however, using port 8444 might work since the comm between WV server and EM/MoM server is https.

    Let me try that and see what happens.

     

    Thanks



  • 4.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 10:46 AM

    strgu01

    So, I tried your 3rd recommendation and it didn't work. Now I am getting even more FATAL ERROR on APM Team Center

     



  • 5.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 10:53 AM

    Sorry strgu01, my fault, I missed the https

    I've restarted WV again. Will reply again if I see anything diff

    SergioMorales - I've cleared the cache also. Thanks for that article link.

     

    Cheers

    Manish



  • 6.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-07-2016 05:39 AM

    strgu01 & SergioMorales

    Bad news.......I am still getting that ERROR shown above in my screenshot.

    Here is what my WV property says:

    introscope.webview.enterprisemanager.rest.base=https://10.xx.xx.xx:8444/apm/appmap

    I am not disclosing the IP due to security reason (as you already know )

    Any ideas?



  • 7.  Re: APM Team Center ERROR - Please Help

    Posted 04-06-2016 10:37 AM

    Hello Manish,

    In addition to Gustavo's suggestion, I see a couple of customers solved this ERROR by clearing the WebView cache as per tec doc

    http://www.ca.com/us/support/ca-support-online/product-content/knowledgebase-articles/tec614226.aspx

    I hope this helps,

    Regards,