DX Application Performance Management

Expand all | Collapse all

CA APM Very Poor Performance

  • 1.  CA APM Very Poor Performance

    Posted 07-30-2015 03:04 AM

    We have been getting very poor performance from CA APM.

    It takes 5 minutes or more to see statistics.

    CPU usage is %1 and there is a lot of memory.

    Disk IO is almost negligible.

    I found a paper and followed the guidelines there (performance tuning paper).

    Nothing changed.

     

    What else can we do?



  • 2.  Re: CA APM Very Poor Performance

    Posted 07-30-2015 07:28 AM

    Hi:

    I am not sure which link that you looked at but here are the ones I generally provide:

     

     

    http://www.ca.com/us/support/ca-support-online/product-content/knowledgebase-articles/tec604648.aspx

    -- Application cluster performance check.. Start here

      

    https://communities.ca.com/message/16546906#16546906

    CA Tuesday Tip: Top 10 common causes for EM performance issues - Checklist

    https://communities.ca.com/message/100045562#100045562

    CA Tuesday Tip: APM Health Check Tips Good overview

     

    https://communities.ca.com/message/100642256#100642256 

    CA Tuesday Tip:MARCH 2013 - Top 20 common causes for EM performance issues

     

     

    Looking at your perflog and your logs may give clues. Your architecture including what's in your SmarStor, cluster settings/setup may be all contributing to this. There may be multiple things needing to be fixed here. Once stable, an ongoing healthcheck will keep things running smoothly.

     

    I suggest opening up a support case to help dig deeper into what is going on and take care of some of the "quick hits."

     

    Thanks

    Hal German



  • 3.  Re: CA APM Very Poor Performance

    Posted 07-30-2015 10:56 AM

    Hi,

     

    Meanwhile you go through the links and suggestions provided by Hal, I want to share my experience where I had similar issue of late responding APM.

     

    So could you please let us know something about your architecture and deployment of CA APM like how many clusters, how many agents, metric count etc
    Because over-crowding of agents resulted for me this kind of issue. [including clamping for me]. Bdw which version are you using ?

     

    Also could you please check the network health between your Wily EM\MOM and the client.

     

    Last but not the least, if this is the case with thick client only, try to increase the heap assign to workstation in IntroscopeWorkstationproperties file and share the difference.

     

    Hope it helps.

     

    Regards,

    Vaibhav



  • 4.  Re: CA APM Very Poor Performance

    Posted 07-30-2015 02:44 PM

    Hi:

    Please let us know if additional assistance is needed or what you was provided is sufficient

     

    Thanks

    Hal German