Layer 7 Identity Management

Expand all | Collapse all

Unable to store "?" in challenge questions

Jump to Best Answer
  • 1.  Unable to store "?" in challenge questions

    Posted 09-30-2014 06:20 AM

    I am having trouble to display "?" Security Questions that are asked while going through ForgottenPassword Tasks. This is becuase "?" symbol cannot be stored in those questions. Did any one overcome this issue??  Thanks, Sai



  • 2.  Re: Unable to store "?" in challenge questions
    Best Answer

    Posted 09-30-2014 05:18 PM

    Sai,

     

    By using the OOTB 'ForgottenPasswordHandler' LAH along with loading questions as a file from a properties resource bundle, you will be able to make use of the question mark (?) in security questions.

     

    Example of 'passwordHints.properties' file content:

     

    1=What was the name of your Elementary School?

    2=What was the make of the first car you purchased?

     

    Good luck!

     

    Best,

    Anthony P



  • 3.  Re: Unable to store "?" in challenge questions

     
    Posted 10-02-2014 05:12 AM

    If you look at the default configuration of the Forgotten Password Logical Attribute Handler in the IM user console, you will see that the question and answer separator is set to "?" by default.

    I'm not sure why that character was chosen, but it can result in the "?" character not appearing in the questions that you define.

     

    I recommend that you change the separator to another character (we often use the caret char "^")



  • 4.  Re: Unable to store "?" in challenge questions

    Posted 10-06-2014 01:37 PM


    Ah yes, that is correct Kenpe02.. I had mistakenly overlooked that particular configuration in my comment above.